Bucketlist

Op mijn wishlist: Vulkaan surfen op de Cerro Negro

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige landen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar een-twee-drie kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd. Af en toe zal ik via mijn website een land of stad van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? In deze editie neem ik jullie mee naar het vulkaan surfen op de Cerro Negro in Nicaragua.

Het scheelde niet veel, of we hadden in 2014 Costa Rica gecombineerd met Nicaragua. Nadat we hadden uitgezocht dat het niet mogelijk was om met een huurauto de Costa Ricaanse grens over te gaan, lieten we het plan Nicaragua varen. Er is immers zoveel te zien in Costa Rica, dat we het er niet voor over hadden om enkele dagen in te leveren om te reizen naar Nicaragua. Wat ik namelijk graag wilde doen was het surfen op een vulkaan. Een actieve vulkaan nog wel! De Cerro Negro is de jongste en actiefste vulkaan van Nicaragua. Met een speciaal pak en een aangepast houten board kun je de vulkaan af suizen. Je krijgt er ook handschoenen en beschermende bril bij. Deze zijn nodig, want als je eenmaal van je board valt, terwijl je met 40 kilometer per uur naar beneden suist, is enige bescherming aan je lichaam aan te raden.

Om de surfen van een vulkaan zul je natuurlijk ook de vulkaan moeten beklimmen. De tocht omhoog duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens de weg omhoog kun je enkele stops maken om de omliggende vulkanen te zien en uit te kijken op de oude stad van Léon. Ben je eenmaal veilig beneden kun je nog een poging wagen, maar moet je weer de hele weg omhoog.
https://www.instagram.com/p/BJRomDTBu5x/?tagged=cerronegro

https://www.instagram.com/p/BJPnqGPgwK6/?tagged=cerronegro

 

Vind jij activiteiten zoals deze ook gaaf om te doen?

Bron hoofdfoto: NicaPlease [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Kopalnia Guido, Zabrze - Polen

Reistips

Kopalnia Guido, kolenmijn in Polen

De Silezië regio in Polen staat bekend om het industrieel erfgoed. In de 19e eeuw werd er steenkool ontdekt in de heuvels rondom Katowice. Door de winning van grondstoffen ontstond de industriële...

Onderwater foto’s maken, zo kan het!

Gastartikel

Onderwater foto’s maken, zo kan het!

Een onderwatercamera bij Sublub is een speciaal soort camera die is ontworpen om beelden en video's te maken onder water. Deze camera's zijn waterdicht en hebben afdichtingen en speciale lenzen om te...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!