Reisjaar 2021 in cijfers
Blog

Reisjaar 2021 in cijfers

Bijna kunnen we het jaar 2021 achter ons laten. De laatste dagen van het jaar besteed ik altijd aan een terugblik op afgelopen jaar. Gisteren publiceerde ik al het jaaroverzicht, vandaag is het reisjaar 2021 in cijfers aan de beurt. Hoeveel landen heb ik bezocht? Hoe vaak sliep ik niet in mijn eigen bed? En hoeveel foto’s heb ik dit jaar geschoten? Leuke statistieken om te delen. Maar ook interessant zijn de cijfers en statistieken van Reizen & Reistips. Zijn er dit jaar weer meer bezoekers op de website geweest? En welke pagina’s en berichten scoorden goed?

Reisjaar 2021 in cijfers
Ik ging in 2021 voor het eerst aan de wandel met een Alpaca ;)
 • Ik bezocht dit jaar 5 landen: Nederland, Duitsland, Frankrijk, Polen en Kirgizië.
 • Met mijn trip naar Kirgizië was ik voor het eerst sinds 2018 weer eens buiten Europa. Destijds maakte ik mijn geweldige roadtrip door Patagonië. Ik kan dus 2 continenten afvinken voor 2021.
 • En dankzij mijn trip naar Kirgizië mag ik ook 1 nieuwe land afvinken van mijn lijstje. Er zijn er nog steeds een heleboel te gaan…
 • 2 maal stapte ik het vliegtuig in. Dat was voor mijn reis naar Kirgizië en naar Polen.
 • Ik maakte 9 trips waarbij ik langer dan een dag niet thuis was.
 • 34 nachten sliep ik niet in mijn eigen bed. 
 • Mijn beste reismaatje van 2021 was Joris. Bedankt maat!
 • Dit jaar bezocht ik 8 kerstmarkten. Volgens mij een persoonlijk record. Ik kan jullie echter niet vertellen hoeveel Glühwein ik gedronken heb ;)
 • Ik maakte dit jaar 65 wandelingen. In totaal liep ik 634,4 kilometer.
 • Wandelen deed ik regelmatig alleen, soms met vrienden en ik heb ook gewandeld met 2 alpaca’s. En eigenlijk ook kleine stukjes met een geit en twee lammetjes.
 • In 2021 heb ik voor het eerst: paardgereden, gekanood en met alpaca’s gewandeld. Grenzen worden verlegd!
 • In totaal maakte ik dit jaar 15.908 foto’s. De meeste maakte ik alleen wel met mijn iPhone.
 • Jammer genoeg ben ik niet 1 maal op pad geweest voor urban exploring. Dit gaat op het to-do lijstje voor 2022.
Reisjaar 2021 in cijfers
Reizen & Reistips trok meer dan 187.000 bezoekers in 2021. Bedankt iedereen!

En hoe zit het met de cijfers van Reizen & Reistips?

 • Het jaar is nog niet om, maar dit moment telt Reizen & Reistips meer dan 187.000 bezoekers dit jaar, waarvan 155.000 unieke bezoekers. Een kleine stijging ten opzichte van afgelopen jaar.
 • De maand augustus was met 23.916 bezoekers de beste maand van het jaar.
 • Ik publiceerde dit jaar 63 artikelen. Dat zijn er een stuk minder dan het afgelopen jaar.
 • Met 4760 bezoekers was de pagina over Essen het meest bekeken. Net als vorig jaar blijft het artikel over het Sanatorium du Basil goed gelezen. Maar liefst 15.565 bezoekers openden dit artikel.
 • 90,96% van de bezoekers is Nederlandstalig, 67,67% van de bezoekers kwam uit Nederland.
 • 64,41% van de bezoekers bekijkt Reizen & Reistips op zijn mobiele telefoon.
 • Op Instagram kreeg Reizen & Reistips 566 volgers erbij.
 • Op Facebook groeide de pagina met 23 volgers.
 • Hoewel ik Twitter niet tot nauwelijks gebruik, kreeg dit account er toch 57 volgers bij.

In mijn jaaroverzicht konden jullie al lezen dat ik een periode niet echt veel motivatie had om te werken aan Reizen & Reistips. Dat is ook goed te zien aan het aantal gepubliceerde artikelen. Corona hielp natuurlijk ook niet bepaald mee, want hoeveel zin heeft het om mensen lekker te maken als je toch niet kunt reizen? Als ik dan toch terugkijk op de cijfers van 2020, vind ik dat de cijfers van 2021 helemaal niet zo slecht zijn. Wat zou er zijn gebeurd als ik toch meer tijd en aandacht in het publiceren van nieuwe content had gestoken? Door dit soort berichten krijg ik toch weer die extra motivatie. En nu de blik op de toekomst is gericht, wil ik mezelf voornemen om deze cijfers weer te verbeteren in 2022. Ik durf nog geen voorspellingen te maken voor het aankomende jaar, je weet immers nooit wat er op je pad komt en wat er gaat gebeuren met dat ellendige virus. Op dit moment heb ik nog geen reisplannen, maar dit zal ongetwijfeld snel veranderen.

Ik wil al mijn volgers en bezoekers bedanken. En keer regelmatig terug voor nieuw materiaal!

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in. Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!