Blog
Gastartikel

Valkuilen bij het voorbereiden van een reis

Het voorbereiden van een reis vraagt nogal wat van je. Afhankelijk natuurlijk van wat je precies gaat doen. Een stedentrip van een paar dagen zal waarschijnlijk minder voorbereiding vragen dan drie maanden backpacken door Australië. Het voorbereiden van een reis vraagt soms om een strakke planning en organisatie. Maar helaas verloopt niet altijd alles volgens plan, of worden er cruciale stappen vergeten. Lees hier wat de meest voorkomende valkuilen zijn bij het voorbereiden van een reis. Zodat je goed voorbereid op pad kunt zodra het weer mag.

Je ticket wijzigen is een duur grapje

Verkeerde naam op ticket

Misschien wel één van de meest voorkomende fouten bij het boeken van een vliegticket is bij het boeken de getrouwde naam opgeven in plaats van de meisjesnaam. Als je al jaren door het leven gaat als ‘Jansen’, in plaats van ‘De Vries’, dan is het logisch dat je de eerstgenoemde opgeeft. Echter staat in het paspoort nog je meisjesnaam vermeld en hier zal de vliegtuigmaatschappij naar kijken bij het checken van je gegevens. Hetzelfde geldt voor het opgeven van de voornaam. Als er bij het invullen gevraagd wordt om de voornaam, dan moet je je eerste officiële voornaam invullen zoals in het paspoort vermeld staat. Dus heb je wel drie of vier voornamen, dan hoef je die niet allemaal op te schrijven. Maar is je roepnaam ‘Anna’ en je officiële naam ‘Annabella’, dan zal je je officiële naam moeten doorgeven. Komt de naam op je ticket niet overeen met wat er in je paspoort staat, dan zul je op het vliegveld je ticket moeten wijzigen en dat is een duur grapje.

Betalen via je bankrekening

Als je een complete reis boekt bij een reisorganisatie, of je boekt online een ticket, dan moet je vaak een flink bedrag aftikken. De makkelijkste en voordeligste optie is het bedrag af te rekenen via je bankrekening. Echter is dit niet altijd de meest verstandige keuze. Gaat de vliegtuigmaatschappij of de reisorganisatie failliet? Dan kun je in veel gevallen fluiten naar je geld. Maar als je hebt betaald met een creditcard, dan kun je aanspraak maken op terugbetaling. Dit is een service van creditcard die ‘aflevergarantie’ wordt genoemd. Als een product niet wordt geleverd, dan wordt de betaling teruggedraaid. Betalen met een creditcard kost vaak wel wat extra’s, maar geeft je meer zekerheden.

Amerika dag 1: Onderweg met onze huurauto
Check of je andere verzekeringen gedekt zijn, zoals je autoverzekering

Onnodige dekking reisverzekering

De meeste mensen sluiten een reisverzekering af als ze een reis geboekt hebben. Bij het afsluiten heb je keuze uit diverse soorten dekkingen. Vaak kost iedere dekking maar een paar euro, waardoor veel mensen geneigd zijn om maar zoveel mogelijk te verzekeren. Er zijn bijvoorbeeld speciale dekkingen voor als je een ongeluk krijgt, maar veel wordt ook al door je zorgverzekering gedekt. Zelfs als je de goedkoopste zorgverzekering hebt. Dit is afhankelijk van welke afspraken Nederland met het desbetreffende land heeft gemaakt. Voordat je een reisverzekering boekt is het in ieder geval verstandig om te checken waarvoor je al via andere verzekeringen gedekt bent. Kijk daarbij naar de auto-, zorg- en rechtsbijstandverzekering, bijvoorbeeld.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.