Gastartikel

Visum aanvragen voor Cuba

Cuba is bekend om muziek, dans, sigaren, rum, koloniale steden, Amerikaanse oldtimers en natuurlijk Fidel Castro en Che Guevara. Door jarenlange isolatie is de koloniale architectuur met de eigen cultuur op het eiland bewaard gebleven. Een bezoek aan Cuba was letterlijk een stap terug in de tijd. Sinds Fidel Castro niet meer aan de macht is zijn er heel wat zaken verandert op het eiland. Niemand kan voorspellen waar het naartoe gaat met Cuba, maar in de toekomst zal er zeker het één en het ander gaan veranderen op het eiland. Wil je nog een vleugje van het authentieke Cuba meepikken, dan kun je maar beter snel gaan. Vergeet echter niet je visum voor Cuba te regelen voordat je vertrekt.

Visum aanvragen voor Sri Lanka
Zorg dat je tijdig je visum aanvraagt

Wat is een visum?

Een visum is een officiële toestemming om een land binnen te reizen en in het land te verblijven. Alle inwoners van de EU, dus ook Nederlanders en Belgen, moeten in het bezit zijn van een visum om naar Cuba af te reizen. Je kunt het visum online aanvragen. Het visum is 30 dagen geldig en gaat in op het moment van aankomst op Cuba. Wil je langer dan 30 dagen blijven in Cuba? Dan kun je bij een kantoor van de immigratiedienst je visum met 30 dagen extra laten verlengen. Deze kun je in vrijwel iedere grote stad vinden. Je moet je vliegticket en bewijs van onderdak kunnen laten zien bij een eventuele verlenging.

Visum Cuba aanvragen

Het visum Cuba kun je 24/7 online aanvragen, dus je hoeft niet naar een consulaat of de ambassade van Cuba. De kosten voor het visum bedragen €39,95 per persoon. Deze prijs is inclusief alle bijkomende kosten. Alleen als je betaalt met creditcard of PayPal komt er een kleine toeslag bovenop het bedrag. Na aanvraag wordt visum wordt binnen vier werkdagen vervolgens per post toegestuurd. Zorg er dus voor dat je op tijd je visum hebt aangevraagd voordat je daadwerkelijk op reis gaat.

Voorbeeld van een Cuba visum

Waar moet ik op letten bij het aanvragen?

  • Je mag niet rechtstreeks vanuit de Verenigde Staten arriveren of hier een overstap of tussenlanding hebben gehad. In dit geval heb je een ander visum nodig, genaamd de 'pink visa'
  • Het paspoort moet nog minimaal een half jaar geldig na de verloopdatum van het visum
  • Minderjarigen hebben een eigen visum nodig
  • Er mag geen werk worden verricht op Cuba met het visum
  • Met een visum mag je alleen slapen in geregistreerde casas particulares of staatshotels en dus niet bij Cubanen thuis, daarvoor heb je de visa familiar nodig

Heb je een visum Cuba met spoed nodig?

Reis je op korte termijn al naar Cuba en heb je snel een visum nodig? Je kunt een spoedaanvraag indienen. Spoedaanvragen die op werkdagen voor 12:00 worden ingediend en worden betaald, worden nog op dezelfde dag verwerkt en per post toegestuurd. Ook de spoedaanvraag verloopt via het normale aanvraagformulier, alleen moet je even ‘spoed’ aanvinken tijdens het proces. Voor spoedaanvragen wordt €10,- per persoon in rekening gebracht.

Visum binnen? Invullen maar.

Wanneer je het visum hebt ontvangen moet je het nog met pen invullen. Voor iedere reiziger is één kaart nodig en op elke kaart moeten tweemaal alle gegevens van de reiziger worden ingevuld. Zorg ervoor dat je geen fouten maakt, want het is niet toegestaan om deze te herstellen. In geval van fouten dien je een nieuwe visumkaart aan te vragen.

Bewaar het visum gedurende je reis in je paspoort of handbagage zodat je deze altijd binnen handbereik hebt. Plak het niet vast in je paspoort. Bij aankomst op Cuba wordt één deel afgescheurd en ingenomen. Zodra je het land verlaat wordt ook het tweede deel ingenomen. Bewaar het tweede deel dus goed gedurende je reis over het eiland.

Nu weet je alles over het aanvragen van een visum voor Cuba. Ga je dit prachtige eiland bezoeken, dan wensen we je heel veel reisplezier.

Must sees Cuba - Trinidad
Trinidad
Plaza de la Revolución - Santiago de Cuba - Cuba
Santiago de Cuba
Havana

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.
Booking.com

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie