Visum aanvragen voor Sri Lanka
Sri Lanka

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

Visum aanvragen voor Sri Lanka

Sri Lanka heeft enorm veel te bieden voor zo’n klein land. Er zijn tropische stranden, oude tempels, kuddes olifanten, prachtige natuur en leuke steden. Door oorlogen, conflicten en natuurrampen hebben veel reizigers het land enkele jaren links laten liggen. Maar inmiddels weten de reizigers het land weer te vinden. Wij hebben het eiland in 2011 ook bezocht. We maakten een drieweekse rondreis met een privé chauffeur langs de hoogtepunten van het eiland. Ben jij van plan om Sri Lanka ook te bezoeken? Zorg ervoor dat je tijdig de juiste inentingen hebt en dat je ook visum aanvraagt. Je kunt een visum voor Sri Lanka online aanvragen.

Wat is een Visum, e-visum of ETA?

Een visum is een officiële toestemming om een land binnen te reizen en in het land te verblijven. Alle Nederlandse en Belgische reizigers die naar Sri Lanka afreizen moeten in het bezit zijn van een geldig visum. De visa’s van Sri Lanka worden ingedeeld in drie verschillende categorieën: via voor toerisme, visa voor zakenreizen en een visa voor doorreizen. In dit geval kun je een digitaal visum aanvragen dat ook wel het e-visum of ETA genoemd wordt. Standaard is een visum Sri Lanka 30 dagen geldig. Wil je langer blijven? Dan moet je bij het Immigrations Services Centre in Colombo een verlenging van 60 dagen extra aanvragen.

Visum aanvragen voor Sri Lanka
Zorg dat je tijdig je visum aanvraagt

Hoe kan ik een visum aanvragen voor Sri Lanka?

Een visum voor Sri Lanka kun je eenvoudig online aanvragen. Je hoeft dus niets op te sturen per post of zelf naar het Consulaat in Den Haag of een andere balie te komen. Het invullen is eenvoudig en kost slechts vijf minuten tijd. Ga naar de website van visumbuitenland.nl en klik op ‘Sri Lanka’. Je vult de aankomstdatum en je email adres in waarna het aanvraagformulier op je scherm verschijnt. Je kunt een aanvraag doen voor jezelf, maar ook voor het gehele reisgezelschap tegelijk. Hiervoor heb je natuurlijk wel de paspoortgegevens van de andere reizigers nodig. Handig, want dat bespaart flink wat tijd. Bij het aanvraagformulier kies je of het gaat om een zakelijke reis, vakantie of een overstap in Sri Lanka. Je betaalt voor een visum voor Sri Lanka €49,95 per persoon. Ga je voor zaken naar Sri Lanka? Dan komt er een toeslag van €10,00 bij. De kosten kun je betalen met iDeal, PayPal, Creditcard en Bancontact. Wanneer je je visum is goedgekeurd dien je deze uit te printen en mee te nemen op reis.

In onderstaande video wordt het proces van het aanvragen van een visum duidelijk uitgelegd.

Waar moet ik op letten bij het aanvragen?

 • Je paspoort moet op de aankomstdatum op Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig zijn
 • Je moet een vliegticket hebben van je doorvlucht of retourvlucht
 • Je moet voldoende financiële middelen hebben om een verblijf in Sri Lanka te kunnen bekostigen
 • Neem je visum uitgeprint mee op reis
 • Je treedt niet in dienst bij een organisatie die gevestigd is in Sri Lanka
 • Je gaat geen betaald of onbetaald vrijwilligerswerk in Sri Lanka uitvoeren
 • Je gaat niet deelnemen aan politieke of journalistieke bijeenkomsten

Wanneer moet ik het visum aanvragen?

Het visum moet je in bezit hebben als je op reis gaat naar Sri Lanka. Je kunt je aanvraag zelfs al doen voordat je je vliegticket hebt geboekt. Over het algemeen duurt de verwerkingsperiode zo’n 3 dagen. Voor de zekerheid kun je je aanvraagt het beste minimaal een week van te voren indienen. Zo voorkom je stress mocht de verwerking toch uitlopen. Een e-visum kun je tot 90 dagen voor vertrek aanvragen.

Spoedvisum nodig voor Sri Lanka?

Ga je op zeer korte termijn naar Sri Lanka, maar heb je nog geen visum aangevraagd? Dan kun je dit met spoed doen. Een spoedaanvraag wordt sneller verwerkt en meestal heb je binnen een uur al een goedgekeurd visum. Hou er echter rekening mee dat de overheid van Sri Lanka het recht heeft om de aanvragen handmatig te controleren. Hierdoor zou er eventueel ook enige vertraging kunnen optreden. In het online formulier kun je kiezen voor een spoedaanvraag. Hiervoor geldt een toeslag van €5,00.

Visum binnen? Op naar Sri Lanka!

Wanneer je een visum hebt aangevraagd ontvang je een mail met een statusupdate. In deze mail vind je een link naar een beveiligde omgeving waar je het visum kunt downloaden. Print het visum uit en bewaar het visum in je handbagage zodat deze altijd binnen handbereik is. In het vliegtuig zul je een Disembarkation Card ontvangen, waar je een aantal gegevens in moet vullen, zoals je reisgegeven en reisdoel. Dit papiertje laat je bij de paspoortcontrole in Sri Lanka zien samen met je paspoort. Meestal hoef je je visum niet te laten zien, omdat de immigratiedienst aan de hand van je paspoortnummer kan zien dat het visum in orde is. In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat ze er toch nog naar vragen, dus het is belangrijk deze binnen handbereik te hebben. Nu staat niets je meer in de weg om een geweldige reis door Sri Lanka te maken. Geniet van het landschap, de natuur, het eten en de gastvrije mensen. Veel plezier in Sri Lanka!

Voor meer informatie kun je ook kijken op de website van VisumBuitenland, waar alles stap voor stap uitgelegd staat. Zo kun je met een gerust hart op (door)reis naar Sri Lanka.

Visum aanvragen voor Sri Lanka
Anuradhapura
Visum aanvragen voor Sri Lanka
Polonnaruwa
Visum aanvragen voor Sri Lanka
Galle

Plan je reis naar Sri Lanka

 • Vanaf Amsterdam gaan er rechtstreekse vluchten naar Colombo, maar er zijn ook vluchten met 1 tussenstop. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
 • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
 • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
 • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
 • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
 • Koop bij bol.com een reisgids.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in. Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!

Meer informatie

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.