Welke plekken zijn ideaal om te overwinteren? - Azoren
Blog
Gastartikel

Welke plekken zijn ideaal om te overwinteren?

De tijd dat we massaal in de wintermaanden naar het zuiden van Spanje trokken is wel voorbij. Het overwinteren gebeurt nu op hele andere plekken op de wereld. Misschien lijkt het jou wel leuk om eens wat nieuwe plekken te proberen. Of misschien wordt dit wel de eerste keer dat je gaat overwinteren. Dan wil je uiteraard weten welke plekken je het meest zullen aanspreken. Maak je geen zorgen, want wij hebben de ideale plekken om te overwinteren alvast voor je uitgezocht. Hier vind je onze tips.

Het paradijs van Europa

Spanje mag dan misschien de aantrekkingskracht verloren zijn, maar dat betekent niet dat Europa helemaal niets meer te bieden heeft. Zo kan je bijvoorbeeld ook een leuke tijd hebben wanneer je naar het paradijs van Europa gaat. Dat doe je door voor de Azoren van Portugal te kiezen. Deze eilanden bieden rust en mooie natuur. Daar kom je dus de winter wel lekker door. Het grootste voordeel is natuurlijk dat het er negen zijn. Je kan dus voorlopig nog wel voldoende ontdekken als je hier je winters gaat doorbrengen. Dat is ook een reden om ervoor te kiezen

Welke plekken zijn ideaal om te overwinteren? - Azoren
Geniet van de rust en natuur op de Azoren - - Bron: Ferdinand Stöhr via Unsplash

Lekker ver weg

Het is ook fijn om even echt helemaal weg te zijn van alles. Dat kan je bijvoorbeeld doen door lekker naar Afrika te reizen. In de Europese winter is dit natuurlijk sowieso een goede plek om te zijn. Reizen naar Kaapverdië is daar een goed voorbeeld van. Waar het in Nederland grauw en kil is in de winter, daar is hier precies het tegenovergestelde aan de gang. Bovendien is zijn de mensen er gezellig en gastvrij. Het is niet voor niets al jaren één van de populairste bestemmingen voor Nederlanders om op vakantie te gaan. Ook in de winter is dit een goede optie.

Kiezen voor de klassiekers

Je kan natuurlijk ook kiezen voor de klassiekers wanneer je wilt overwinteren. Er zijn nu eenmaal plekken die altijd weer een succes zullen zijn wanneer je er komt. Je kan dan bijvoorbeeld denken aan een reis naar Curaçao. Dit kan eigenlijk niet fout. De omstandigheden zijn er perfect, de mensen zijn er aardig en gezellig en er is altijd van alles te doen. Misschien kom je nog wel BN’ers als Barry Hay tegen. Een andere bekende optie is een reis naar de Canarische Eilanden. Ook deze eilandengroep was altijd al populair. Niet in de laatste plaats vanwege de korte reis.

Westpunt - Curaçao
Curaçao is een prima bestemming om te overwinteren

Lekker in Nederland blijven

Een hele andere optie die je hebt is dat je lekker in Nederland blijft. Je gaat dan niet echt overwinteren, maar je kan in ieder geval even weg zijn uit je omgeving. Plekken als Gelderland, Limburg en Noord-Brabant zijn heel geschikt om de tijd door te brengen. Hier is altijd wel iets te doen. Het is zelfs zo dat er een klein verschil in het klimaat zit tussen deze provincies en de provincies die juist aan de kust liggen. Dat kan dus toch wel een klein verschil maken in de koude wintermaanden.