Catedral Basílica de San Lorenzo

De katholieke Catedral Basílica de San Lorenzo staat in het centrum van Santa Cruz de la Sierra, aan het Plaza 24 de Septiembre plein. De kerk is wellicht het imposantste gebouw van de stad met haar twee torens.

De kerk werd gebouwd door de Orde van Onze Lieve Vrouwe van Weldadigheid ten tijde van de Spaanse onderkoning Toledo. De kerk werd in 1770 herbouwd door de bisschop Raman de Herbosos. In 1838 werd de oude tempel vervangen voor een kerk in eclectische stijl naar een ontwerp van de Franse architect Felipe Bertres. De bouwwerkzaamheden duurden tot 1904. De inwijding van de kerk werd groots gevierd op 18 augustus 1915, de geboortedag van de bisschop Santistevan die het werk van Bertres voort had gezet.

Het interieur van de Catedral Basílica de San Lorenzo is de moeite waard te bekijken. De kerk is voorzien van houten gewelven, het hoofdaltaar is voorzien van zilver dat afkomstig is van de Jezuïetenmissies van de Moxos. De torens zijn te bezoeken vanwaar bezoekers uit kunnen kijken op het levendige plein. Ook is er een klein museum gevestigd in de kathedraal met kunst.

Boek een hotel in Santa Cruz de la Sierra

Booking.com