Jardín Botánico

De botanische tuin van Santa Cruz de la Sierra ligt aan de rand van de stad en staat ook wel bekend als Jardín Botánico. Het is een ideale locatie om een halve dag rond te struinen door dit stukje paradijs in een drukke, groeiende stad.

Deze botanische tuin lag oorspronkelijk aan de Piraí Rivier, maar na een overstroming in de jaren ’80 werd het complete complex verwoest. Het Jardín Botánico heeft een oppervlakte van ruim 186 hectare en er zijn zes kilometers aan wandelpaden aangelegd. Ideaal om meer te weten te komen over de flora van Bolivia. Je vindt er een cactustuin, een rijke collectie aan orchideeën, palmbomen en er is een uitkijkplatform waar de bezoekers omhoog kunnen. Naast de bloemen, planten en bomen, heb je grote kans dat je hier ook veel wildlife zult zien. In het park leven onder meer luiaarden. Ze zijn hier naartoe verplaatst toen er geen plek meer voor ze was in het centrum van Santa Cruz de la Sierra. Verder zijn er krokodillen te zien in de lagune, slingeren er apen en neusberen in de bomen en zijn er veel vogels te spoten. Er zijn picknick plekken voorzien van ‘churrasqueras’ (barbeques), waar de lokale bevolking maar al te graag gebruik van maakt.

Neem een taxi vanaf het Plaza 24 de Septiembre naar het Jardín Botánico. Niet iedere taxichauffeur is bereid je mee te nemen, omdat de tuin aan de rand van de stad liggen. Tickets koop je bij de ingang. Zorg ervoor dat je in de warmere maanden jezelf beschermt tegen de zon en muggen.

Boek een hotel in Santa Cruz de la Sierra

Booking.com