Parque Regional Lomas de Arena

Een kleine 20 kilometer van Santa Cruz de la Sierra ligt het beschermde natuurgebied Parque Regional Lomas de Arena. Dit gebied heeft een totaal oppervlakte van 14.000 hectare, waarvan maar liefst 3000 hectare natuurlijke zandduinen zijn.

Het park herbergt gebieden van de savanne, bossen en kent ook een lagune. Er leven hierdoor ook veel verschillende zoogdieren, vogels en amfibieën. Zo zijn er 286 vogels geregistreerd, waaronder de Kuifseriema, Toekan en de roze flamingo en is het gebied dus ideaal om vogels te spotten. Ook leven er capibara’s, luiaarden, kaaimannen en verschillende apensoorten. Echter wordt het park bedreigd door ontbossing en bosbranden. Verschillende organisaties zetten zich daarom ook in om de natuur te behouden en dieren te redden.

Naast het spotten van dieren kun je hier ook sandboarden van de natuurlijke duinen. De bossen worden onderbroken door de zandduinen welke 50 meter hoog kunnen zijn. Wanneer het weer niet te droog is, zijn er ook lagune te zien. Het is een vreemde gewaarwording deze zandduinen ineens midden in de bossen te zien.

Er is geen vervoer naar het park. Je kunt een taxi nemen, maar het is beter om bij een touroperator te boeken. Kijk bijvoorbeeld bij Nick’s Adventures voor een halve dag tour naar Lomas de Arena. Voorzieningen zijn er niet in dit park. Houd daarnaast ook rekening mee dat het enorm winderig kan zijn en zorg ervoor dat het zand je elektronische apparatuur niet vernield.

Boek een hotel in Parque Regional Lomas de Arena

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Parque Regional Lomas de Arena via Booking.com.

Deel deze pagina

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en tips

Ook in Bolivia

Bekijk ook deze steden en plekken in Bolivia