Parque Karukinka

Het is afgelegen en nauwelijks bezocht. Parque Karukinka is gelegen in het zuiden van Tierra del Fuego. Het gebied is vier maal zo groot als de stad Santiago. Het park werd gedoneerd aan het Wildlife Conservation Society en wordt beheerd door het WCS-programma in Chili. Karukinka wordt gezien als een natuurlijk laboratorium van 300.000 hectare waar natuurbehoud, educatie en kennis van de biodiversiteit van Tierra del Fuego wordt vergaard.

In het park vind je verschillende ecosystemen zoals pampas, steppe en bosrijke gebieden. Er groeien kruidachtige planten en struiken die zich hebben aangepast aan de temperaturen en de wind. Er leven hier heel wat verschillende dieren zoals vossen, bevers, zeeolifanten en heel wat vogelsoorten. In het gebied leven veel guanaco’s. Maar liefst 60% van alle guanaco’s in Chili leeft in het Parque Karukinka.

Voor wandelingen of fietstochten ben je in Karukinka aan het juiste adres. Er zijn vijf verschillende wandelroutes met verschillende moeilijkheidsgraden en lengtes. Prachtige routes door de natuur waar je je even helemaal alleen zult voelen.

Er is geen openbaar vervoer naar het Parque Karukinka. Je kunt het park bereiken per vliegtuig of met eigen auto. Ga je met de auto, zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. Er zijn nauwelijks accommodaties om te verblijven en ook geen tankstations om je auto vol te tanken.

Gespotte dieren: Guanaco

Dieren

Gespotte dieren: Guanaco

Het spotten van dieren op vakantie vind ik een van de leukste activiteiten. Variërend van grote olifanten, wilde leeuwen, fascinerende luiaards tot prachtige vlinders, elk dier is een foto en...

Doen in Parque Karukinka

Overnachten in Parque Karukinka

Overnachten in Parque karukinka kan een uitdaging zijn, want er zijn maar weinig accommodaties te vinden. Maar de accommodaties die er zijn, zijn dan wel weer zeer uniek. In dit park heb ik voor de allereerste maal overnacht in een dome. Via de website van WSC Chili hebben we deze dome kunnen boeken. De communicatie verliep wat traag, want in het gebied is geen internet of bereik. In de domes staat overigens geen bed en je moet je eigen eten bereiden. Zorg er dus voor dat je slaapmatjes, een slaapzak en voldoende eten en drinken bij hebt alvorens je hier gaat overnachten.

Boek een hotel bij Parque Karukinka

Booking.com