Brouwerij Domus

De Brouwerij Domus is de oudste huisbrouwerij van de Benelux. In deze brouwerij wordt sinds 1985 bier gebrouwen voor het aangrenzende café en restaurant. Toen in die tijd kwamen huisbrouwerijen in België zelden voor. Men spreekt van een huisbrouwerij wanneer de brouwerij rechtstreeks verbonden is met een café. Zo kunnen bierliefhebbers onder optimale omstandigheden genieten van alle bieren.

Brouwerij Domus brouwt met kleinschalige apparatuur en zonder toevoegingen aan het bier. Er worden drie verschillende bieren gebrouwen: Con Domus en de Nostra Domus die het gehele jaar verkrijgbaar zijn en per seizoen wordt er voor wat afwisseling gezorgd met een seizoensbier. Het bier wordt via een lange leiding rechtstreeks uit de brouwerij naar de tap getransporteerd.

Bezoekers kunnen een rondleiding maken door de brouwerij. Een rondleiding duurt ongeveer 30 tot 45 minuten, waarbij men uitleg krijgt over het brouwproces en de bieren van Domus. Een rondleiding dient wel gereserveerd te worden.

Het café biedt plaats aan 400 personen. Hier kun je naast een vers getapt bier ook komen voor een stevig ontbijt, een snelle hap of een uitgebreide maaltijd. Vergeet niet het proefbedje met de drie verschillende biertjes te bestellen.

Boek een hotel in Leuven

Booking.com