Internationale Kerstmarkt van Essen

De Internationale Kerstmarkt van Essen telt ongeveer 250 gedecoreerde kraampjes. Ambachten van over de gehele wereld zijn hier terug te vinden. Er worden kerstspullen en heerlijke lekkernijen uit de gehele wereld aangeboden. Zo worden er allerlei ambachten aangeboden van Zuid-Amerika en Afrika, maar ook spulletjes uit Thailand en India. Daarnaast is er ook volop entertainment.

De kerstmarkt loopt van de Willy-Brandt-Platz naar de Rathenaustrasse over de Kennedyplatz naar de Flachsmarkt. De Internationale Kerstmarkt van Essen staat al jaren bekend om de sfeervolle lichtjes en als één van de beste kerstmarkten van Duitsland. Op de Kennedyplatz fonkelen ’s avonds ruim 450.000 lichtjes boven de kraampjes. Onder de lampjes lopen tussen de gedecoreerde kraampjes is een speciale belevenis. Bij de Hohe Dom worden optredens uitgevoerd en bij het reuzenrad Bellevue kun je een mooi overzicht krijgen van de kerstmarkt op een hoogte van 56 meter. Op de Flachsmarkt kunnen bezoekers een kijkje nemen in de wereld van de Middeleeuwen en worden handgemaakte zeepjes, reukwerk, edelstenen en aardewerk aangeboden.

De kerstmarkt wordt eind oktober / begin november al opgebouwd en kan dus voor de echte kerstmarktliefhebbers al vroeg worden bezocht.

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel in Essen

Booking.com