Arco de Santa Catalina

Het meest kenmerkende bouwwerk van Antigua is de Arco de Santa Catalina, gelegen op 5 Avenida Norte. Duizenden toeristen bezoeken het bouwwerk per jaar. Het is gebouwd in de 17e eeuw en verbond oorspronkelijk de Santa Catalina klooster met een school. Zo konden de nonnen van het klooster ongezien van het ene naar het andere gebouw komen. Bij de aardbeving van 1773 stortte de verbindingsgang in en werd het klooster verwoest. In 1833 werd de verbindingsgang opnieuw gebouwd. Oorspronkelijk had de boog geen torentje en klok, maar bij de herbouw werd de klok toegevoegd. Het torentje werd pas omstreeks 1890 toegevoegd aan het bouwwerk.

De Arco de Santa Catalina is eigendom van de familie Santos. Zij zijn ook de eigenaar van een winkel genaamd Reino del Jade en een hotel met de naam Hotel el Convento.

Ga vroeg op pad wil je de 5 Avenida Norte voor jezelf hebben. Met de gele Arco de Santa Catalina en de Volcán Agua in de achtergrond, kun je prachtige foto’s maken. Het kan zijn dat de straat vol staat met auto’s. Naast hotels en winkeltjes, zijn er aan de straat ook privéwoningen gevestigd.

Land

Guatemala

Stad

Antigua

Plan je activiteiten

Leuke activiteiten

Boek je accommodatie

Booking.com
Trivago

Reisgidsen

Lonely Planet

Plan je reis naar Guatemala

Boek een hotel in Antigua

Booking.com