Casa Santo Domingo

In zijn begindagen behoorde het bastion Casa Santo Domingo tot één van de grootste kloosters van heel Amerika. Tegenwoordig is het een hotel en museum in één. Het gebouw herbergt de schatten uit barokke tijden van het voorouderlijke Amerika. Iedere hoek van het gebouw, iedere steen en elk beeld is een stukje geschiedenis.

Het Casa Santo Domingo herbergt meerdere verschillende musea. Bezoekers kunnen een route opvragen bij de ingang en vervolgens de verschillende musea bezoeken. In totaal zijn er 6 verschillende musea te bezoeken.

Het koloniale museum bevat werk uit de 16e, 17e, 18e een het begin van de 19e eeuw. Daaronder vallen religieuze schilderijen, zilveren voorwerpen zoals kronen, kelken, sculturen.

In het archeologische museum worden keramiek en stenen voorwerpen geëxposeerd. Hieronder vallen vrouwelijke figuren, vazen, borden, schalen, urnen, wierookvaten, jukken die uit de tijd stammen van de klassieke periode van de Maya-cultuur.

Het Zilver museum heeft voorwerpen die de oude tradities van de ambachtslieden laat zien uit deze regio. De collectie bevat onder andere geglazuurd aardewerk, beschilderd keramiek, smeedijzer, kaarsen en nog veel meer. Dan zijn er nog enkele andere musea’s met kunstwerken, waaronder ook hedendaagse kunst.

Naast de musea is er ook een verwoeste kerk uit de 16e eeuw; de Iglesia y Convento de Santo Domingo.

Land

Guatemala

Stad

Antigua

Plan je activiteiten

Leuke activiteiten

Boek je accommodatie

Booking.com
Trivago

Reisgidsen

Lonely Planet

Plan je reis naar Guatemala

Boek een hotel in Antigua

Booking.com