Iglesia de Nuestra Señora del Carmen

In 1638 geeft de gemeenteraad van Antigua toestemming om een kerk en kapel te bouwen, onder het beschermheerschap van de Orde van Onze-Lieve-Vrouw van Carmen. Maar al snel werd de kerk verwoest door de aardbeving van 1651. Er kwam in 1686 een nieuwe kerk, maar ook deze werd door een aardbeving in 1717 zwaar beschadigd. In 1728 werd de kerk opnieuw gebouwd. De gevel van de kerk werd bedekt met een stuclaag, wat in die tijd nog niet gebruikelijk was. Het gebouw had twee niveaus en moest destijds één van de meest elegante kerken van het koloniale tijdperk zijn geweest.

In 1773 was daar de ernstige aardbeving die grote delen van de stad verwoestte. Ook de Iglesia de Nuestra Señora del Carmen raakte weer zwaar beschadigd. De gevel bleef echter in goede staat en sommige beelden en koepels van de kerk raakten nauwelijks beschadigd. Deze zijn echter niet toegankelijk voor het publiek.

Voor de Iglesia de Nuestra Señora del Carmen is regelmatig de Mercada de artesanías El Carmen te vinden, een markt waar textiel, glas, keramiek, stenen, schilderijen en nog veel meer op straat wordt verkocht.

Land

Guatemala

Stad

Antigua

Plan je activiteiten

Leuke activiteiten

Boek je accommodatie

Booking.com
Trivago

Reisgidsen

Lonely Planet

Plan je reis naar Guatemala

Boek een hotel in Antigua

Booking.com