Iglesia y Convento de la Compañia de Jesús

Tussen de 4a Calle Poniente en de 6a Avenida Norte zijn de ruïnes van de Iglesia y Convento de la Compañia de Jesús te vinden.

In 1607 kwam een groep jezuïeten aan in Antigua en ze vestigden een school en klooster. Het eerste gebouw was gereed in 1626 en was vrij eenvoudig. In 1698 werd een nieuw gebouw gebouwd dat twee klooster had, één kerk en een school; het Antiguo Coledgio de la Compañia de Jesús. Het was een belangrijke school in Antigua voordat de Spaanse veroveraars binnenvielen. Koning Carlos III verbande de jezuïeten uit Latijns-Amerika in 1767. Zes jaar later leden de kerk en het klooster aanzienlijke schade na de aardbeving.

De Spaanse regering redde het complex door een renovatie te starten. In 1997 werd het klooster weer ingehuldigd. De oude kantore, klaslokalen en eetzalen zijn nu voorzien van een tentoonstellingen, collegezalen en een uitstekende bibliotheek. Maar waar het klooster goed is opgeknapt, is de kerk nog een vervallen gebouw. Er zijn plannen dat ook de kerk nog wordt opgeknapt. Tot die tijd zijn de ruïnes van de kerk niet te bezichtigen voor het publiek.

Land

Guatemala

Stad

Antigua

Plan je activiteiten

Leuke activiteiten

Boek je accommodatie

Booking.com
Trivago

Reisgidsen

Lonely Planet

Plan je reis naar Guatemala

Boek een hotel in Antigua

Booking.com