Iglesia y Convento de la Recolección

De stad Antigua kent vele ruïnes van oude koloniale gebouwen en kerken en kloosters. De Iglesia y Convento de la Recolección is hier één van.

Nadat een groep van de Recoletos broeders naar Antigua afreisde in 1685 wilden zij een klooster stichten. Zij waren een Franse tak van de Franciscaner orde. De bouw van het klooster was gepland voor 1701, maar werd pas zeven jaar werd aan de bouw begonnen. De kerk werd geopend in 1717, maar werd direct hetzelfde jaar door een aardbeving zwaar beschadigd. Direct na de aardbeving werd de kerk weer gereconstrueerd. Het moest in die tijd de mooiste kerk van Antigua zijn. Naast het klooster werd Casa de los Recoletos gebouwd. Dit werd gebruikt als een ziekenhuis voor de armen en verschafte reizigers onderdak die een bezoek aan de stad brachten. In 1773 volgde nog een aardbeving die van verwoestende kracht was. Van het complex bleef nauwelijks iets over. Enkele muren staan en de gebogen deuropening zijn nog intact.

Hoewel het klooster een kort leven kende, liet men het puin liggen. Het complex werd nog gebruikt als anti-kraak, kermis en voor kunstworkshops. Bezoekers kunnen tegen een kleine vergoeding van 40 Quetzales de ruïnes bezoeken. Het is mogelijk over het gehele complex te lopen, waaronder zelfs over de enorme grote puinblokken van de ingestorte kerk. Het is een bizar tafereel om te bedenken dat je over de enorme muren en het dak van een ooit zo prachtige kerk mag lopen. Dit zou in ons eigen land echt onmogelijk zijn.

Land

Guatemala

Stad

Antigua

Plan je activiteiten

Leuke activiteiten

Boek je accommodatie

Booking.com
Trivago

Reisgidsen

Lonely Planet

Plan je reis naar Guatemala

Boek een hotel in Antigua

Booking.com