Palacio de los Capitanes Generales

Gelegen aan het Parque Central staat het Palacio de los Capitanes Generales. Het grootste gebouw werd in 1558 gebouwd. Het had een houten vloer en bogen die de hele structuur ondersteunen. Hier zat de regering van Centraal-Amerika tot 1773. Tot die periode had het paleis al veel te voortduren gehad.

Allereerst was er de San Miguel aardbeving in 1717. Hierbij raakten enkele kamers en de muren beschadigd. In 1751 werd het paleis opnieuw beschadigd door de San Casimiro aardbeving. Een deel van de gevels waren beschadigd, maar werden weer herbouwd. De San Marta aardbeving van 1773 trof de stad Santiago de los Caballeros, destijds de naam van Antigua, en verwoestte vele gebouwen in de stad. Het Palacio de los Capitanes Generales hraakte niet ernstig beschadigd, maar toch werd het paleis verlaten. In de 19e eeuw werd het paleis hersteld met de oude stenen en werden de herstelde kamers weer heropend. In 196 volgde opnieuw een aardbeving, waarbij weer een gedeelte van het paleis werd beschadigd. Men besloot om de oostelijke geval af te breken.

Het Palacio de los Capitanes Generales werd samen met de rest van Antigua uitgeroepen tot monument van de mensheid door de UNESCO in 1979. Momenteel wordt er nog flink gerenoveerd aan het paleis. Wanneer alles gereed is, moet het dienst gaan doen als een cultureel centrum. Momenteel vestigen zich het Antigua Tourism Association, de politie en het Sacatepquez afdeling zich in het pand.

Land

Guatemala

Stad

Antigua

Plan je activiteiten

Leuke activiteiten

Boek je accommodatie

Booking.com
Trivago

Reisgidsen

Lonely Planet

Plan je reis naar Guatemala

Boek een hotel in Antigua

Booking.com