Parque Central

Het centraal gelegen Parque Central van Antigua is een van de fraaiste pleinen van het land. Op het plein komt de lokale bevolking, samengesmolten met de vele toeristen, graag bij elkaar. Het is een plek waar je op een bankje kunt zitten en urenlang om je heen kunt kijken. Er zijn schoenpoetsers, vrouwen met de typische kleurrijke dekens, mensen die allerlei prulletjes proberen te verkopen, scholieren en dan de vele toeristen. In het midden van het plein staat de fontein.Deze fontein werd geplaatst in 1936 en is een reconstructie van de originele fontein uit 1738 die in de 20e eeuw verwoest was.

Rondom het plein staan vele belangrijke gebouwen zoals het Palacio de los Capitanes Generales, Catedral de Santiago, Palacio del Ayuntamiento, Museo de Arte Colonial en zijn er volop kleine eettentjes en kleine café’s.

Let ’s avonds wel op je eigendommen. Wanneer de zon is gezakt komen er steeds meer zwervers rondom het plein en proberen mensen onder invloed van drank en drugs dichterbij je te komen.

Land

Guatemala

Stad

Antigua

Plan je activiteiten

Leuke activiteiten

Boek je accommodatie

Booking.com
Trivago

Reisgidsen

Lonely Planet

Plan je reis naar Guatemala

Boek een hotel in Antigua

Booking.com