General Sherman Tree

De bekendste en meest bezochte bezienswaardigheid van het Sequoia National Park is zonder twijfel de General Sherman Tree. Deze reuzensequoiaboom is de grootst levende organisme op aarde. De General Sherman is niet de grootste boom ter wereld, maar heeft wel de meeste volume. De grootste boom ter wereld staat ook in Californië en is de Hypernion. Met een hoogte van 83,8 meter, een diameter van 7,7 meter en een stamvolume van ongeveer 1480 meter is deze boom behoorlijk indrukwekkend. Om je een idee te geven; wanneer je de stam van de boom zou vullen met water, zou je 9844 badkuipen kunnen vullen. Dat betekent dat je iedere dag in bad zou kunnen gaan voor 27 jaar. Hoe oud de boom is kan men niet exact zeggen, maar men schat dat de boom tussen de 2100 en 2300 jaar oud is. Dat de General Sherman tree zo groot is geworden heeft alles met de locatie te maken waarin de boom groeit. Hoe beter de omstandigheden, hoe groter de sequoiaboom kan groeien.

Deze sequoiaboom werd in 1879 ontdekt door de natuuronderzoeker James Wolverton. De boom vernoemde naar William T. Sherman, onder wie hij als luitenant in de Amerikaanse Burgeroorlog had gediend.

De boom staat in het Giant Forest waar vijf  van de tien grootste bomen ter wereld staan. Dit deel van het Sequoia National Park is een populaire locatie voor toeristen. Via een kleine afdaling vanaf de parkeerplaats kun je de enorme boom bereiken. De boom wordt door middel van hekken beschermd.

Boek een hotel bij Sequoia National Park

Booking.com