Moro Rock

Moro Rock is een reusachtige granieten rots dat hoog boven Sequoia National Park uittorent. De rots ligt 2050 meter boven zeeniveau en steekt 75 meter boven het omliggende gebied uit. Deze rots is gelegen tussen Giant Forest en Crescent Meadow. Bezoekers kunnen op deze rots beklimmen en genieten van een fabuleus uitzicht op Sequoia en Kings Canyon National Park.

In 1930 werd een trap in de rots uitgehakt door de Civilian Conservation Corps, zodat bezoekers gemakkelijker de top van de Moro Rock konden beklimmen. Bezoekers moeten 400 smalle, steile treden beklimmen. Het is een pittige klim en wellicht niet geheel geschikt voor mensen met hoogtevrees. Maar wanneer je eenmaal de top bereikt, word je rijkelijk beloond met een spectaculair 360 graden uitzicht op het westelijke gedeelte van Sequoia en The Great Western Divide.

Wil je de zonsondergang in het Sequoia National Park bekijken? Dan is de Moro Rock de beste locatie. Zorg er echter wel voor dat je een zaklamp meeneemt voor de terugweg.

Boek een hotel bij Sequoia National Park

Booking.com