Op tv bij Overal & Nergens
Blog

Op TV bij Overal & Nergens

Een tijdje geleden heb ik enkele videobeelden van mijn Afrika reis geüpload bij het reisprogramma Overal & Nergens dat op RTL5 wordt uitgezonden. Overal & Nergens is een nieuw reisprogramma dat gebruik maakt van reisbeelden van (amateur)-filmers. Via de community van Overal & Nergens kunnen mensen hun video’s uploaden en zo een kans maken om op TV te komen. Doordat ik niet echt promotie maakte op Facebook en andere sociaal media kanalen, dacht ik dat mijn filmpjes al snel vergeten zouden zijn. Maar niets bleek minder waar. Ik kreeg een mailtje van een medewerker van Overal & Nergens dat mijn filmpjes opvielen en in de smaak vielen. Ze vroegen of ze mijn beelden konden gebruiken voor hun programma. Helaas had ik natuurlijk de meeste films al zelf bewerkt, inclusief muziek en voice-over eronder. Maar gelukkig had ik nog een volledige film van onze Afrika reis in Kenia en Tanzania. Dit is alleen ruim 40GB aan materiaal. Na wat mailcontact heb ik alle bestanden door gemaild naar de medewerkers van Overal & Nergens en stonden we nog enkele malen in contact per mail. We kwamen zelfs al in de 3e aflevering even vlug voorbij, als voorproefje.

Op TV

Sinds deze week heb ik te horen gekregen dat wij één van de 4 hoofdpersonen zullen zijn in de 5e aflevering van Overal & Nergens. Deze wordt op zondag 17 februari 2013 uitgezonden om 17.25 op RTL5. Ik ben reuze benieuwd welke beelden er gebruikt zijn van onze reis. Een eerste stap tot BN’er?

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Bestemmingen waar vrijwel niemand van heeft gehoord of waar weinig mensen naartoe gaan. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in.

Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!