Ushuaia

Ushuaia ligt in het zuiden van Argentinië. Het wordt gezien als de zuidelijkste stad ter wereld, al verschillen hier de meningen over. Puerto Williams claimt de meest zuidelijke stad te zijn, maar telt niet meer dan 6000 inwoners. Ushuaia ligt op zo’n 1000 kilometers van Antarctica af. Veel mensen bezoeken de stad om door te reizen naar de zuidpool, maar Ushuaia heeft ook voldoende te bieden voor reizigers.

De benaming Ushuaia is afkomstig van de naam die de inheemse bewoners gaven aan de streek. Aan het begin van de twintigste eeuw werd de stad opgebouwd rond een gevangenis voor zware criminelen. De gevangenis was op zo’n verlaten gebied gebouwd dat de gevangenen nauwelijks konden vluchten. Diegenen die wel probeerden te vluchten moesten dit vaak bekopen met de dood. De eerste gevangenen arriveerden in 1896 en moesten werken aan de houtwinningsindustrie rond de stad, waar tegenwoordig het Parque Nacional Tierra del Fuego begint. Uiteindelijk waren het de eerste gevangenen die de stad hebben gebouwd. De gevangenis werd in 1947 gesloten.

Ushuaia is de meest toeristische stad van Vuurland. Het oude stadscentrum bevat tal van winkeltjes, restaurants en cafés. Er zijn enkele musea, waaronder het maritiem museum in de voormalige gevangenis. De stad is gelegen aan de wereldberoemde Beaglekanaal, welke vernoemd is naar het schip Beagle waar Charles Darwin ooit op zat. Buiten de stad begint het Paque Nacional Tierra del Fuego, die te bereiken is met de El Tren del fin del Mundo (Trein naar het einde van de wereld). In de omliggende omliggende omgeving vind je prachtige hiketrails naar glettsjers en bergmeren met fantastische uitzichten.

Patagonië - Ushuaia

Stedent(r)ips

7x doen in Ushuaia

Het einde van de wereld. Het is de bijnaam van Ushuaia, dat in het zuiden van Argentinië ligt. De stad ligt namelijk zo'n 1000 kilometer van Antarctica af en is de meest zuidelijke stad van de...

Doen in Ushuaia

Eten in Ushuaia

Bij Ramos Generales kun je je buikje rond eten en kijk je tevens je ogen uit. Zodra je binnenstapt lijkt het net alsof je een museum hebt betreden met allerlei antieke spullen. Dagelijks kun je vanaf het krijtbord de gerechten vinden die worden geserveerd. Hier zitten absoluut enkele lekkere gerechten tussen, maar je kunt hier oom heerlijke empenada’s en gebakjes bestellen. Voor een goede Argentijnse Steak kun je bij Christoffer Grill & Cerveza terecht.

Drinken in Ushuaia

Er zijn verschillende leuke kroegjes waar je kunt genieten van lokale biertjes. Bij Ramos Generales kun je onder meer een proefplankje bestellen, bij Christoffer Grill & Cerveza hebben ze enkele lokale biertjes op de kaart staan, maar je kunt ook terecht bij The Birra, Oshovia, Cerveceria Grut ’84 en Casa Olmo.

Overnachten in Ushuaia

Omdat Ushuaia redelijk toeristisch is, zijn er voldoende mogelijkheden om te overnachten. De prijzen van de hotels liggen overigens wel een stuk hoger dan andere Argentijnse steden, maar als je goed zoekt zijn er ook goedkopere accommodaties te vinden. Via booking.com hebben wij voor vier dagen een klein huisje geboekt met eigen keuken en drie bedden. Dit huisje ligt op loopafstand van het centrum.

Omgeving van Ushuaia

In de omgeving van Ushuaia kun je voldoende doen en zien. Je hebt er onder meer het Parque Nacional Tierra del Fuego, waar je heerlijk kunt wandelen en een ritje kunt maken met de El tren del fin del Mundo. Net buiten de stad zijn volop mogelijkheden voor daghikes en je kunt in de winterperiode met de hondenslee een rit maken. Pinguïns kun je spotten op Isla Martillo en dit kun je combineren met een bezoek aan Estancia Harberton. Vanuit Ushuaia kun je ook doorvaren naar Antarctica.

Boek een hotel in Ushuaia

Booking.com

Boek vooraf een activiteit