Venezuela

‘Land van genade’. Christopher Columbus noemde Venezuela zo nadat hij in 1498 bezocht. Het land is prachtig, maar soms ook bizar tegelijk.

Veel andere landen in Zuid-Amerika staan bekend om allerlei mooi zaken. Denk bijvoorbeeld aan de romantische tango in Argentinië, carnaval in Brazilië, de Machu Picchu in Peru of het prachtige Patagonië. De reputatie van Venezuela is wat minder bekend bij de meeste mensen. Vaak wordt er gedacht aan criminaliteit, olie en de volgende winnaar van de miss-verkiezingen. Wat veel mensen echter niet weten, is dat het land een prachtige ongerepte natuur heeft en absoluut mooie, verborgen pareltjes heeft. Natuurlijk is reizen in Venezuela geen pretje, want er heerst inderdaad veel criminaliteit en corruptie. Reizigers die Venezuela bezoeken, zullen dan ook altijd op hun hoede moeten zijn en goed uitkijken. Maar ondanks deze mindere kanten, kan het land je ook compleet verbazen.

Het Andes gebergte, de uitgestrekte stranden aan de Caribische Zee met turquoise water, moerasgebieden waar kaaimannen, capybaras en piranha’s leven, de Amazone en de hoogt vrij vallende waterval ter wereld. Of je nou op zoek bent voor avontuur, hikes, snorkelen, duiken, surfen; Venezuela heeft voor ieder iets te bieden. Zelf heb ik helaas nog veel te weinig van het land gezien. Tijdens mijn verblijf op Curaçao kreeg ik de kans op 4 dagen te reizen in Venezuela. Ik heb enkele mooie kanten van het land mogen aanschouwen, maar heb ook oog in oog gestaan met gevaarlijke zaken.

Deze steden en plekken heb ik bezocht

Steden en bestemmingen in Venezuela

Meest recente verhalen

Blogberichten over Venezuela

Op mijn wishlist: Salto Ángel, Venezuela

Bucketlist

Op mijn wishlist: Salto Ángel

Zoals iedere reisfan heb ook ik een wishlist. Op deze wishlist staan natuurlijk enkele prachtige landen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je...

Deel deze pagina

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en tips

Interessante artikelen voor dit land