Reisverslag

Bierpersreis in Tsjechië: einde van de reis

Eind september ben ik enkele dagen naar Tsjechië afgereisd. Op uitnodiging van het Tsjechisch verkeersbureau mocht ik deelnemen aan een bierpersreis in het noordwesten van Tsjechië. Met een internationaal gezelschap zouden we meer te weten komen over het bier als een nationaal fenomeen voor de Tsjechen, maar er was ook afwisseling met culturele bezoekjes. In dit verslag mijn vierde dag in Tsjechië, waarin we afreisden naar Žatec.

's Werelds bekendste hop: Saaz Hop

Nog voordat onze persreis ten einde kwam, bezochten we het Temple of Hop & Beer in Žatec. Deze stad is een belangrijk centrum van de Tsjechische hopteelt. In de omgeving zijn vele hopvelden te zien, te herkennen aan de kenmerkende palen in de grond. De hop staat bekend om de Duitse naam Saaz en is een vast ingrediënt van Tsjechisch pilsbier. Ook in buitenlandse bieren wordt het Saaz hop gebruikt, zoals bijvoorbeeld bij de Duvel.

Voor het museum werden we opgevangen door een enthousiaste gids die op een hele spontane en leuke manier ons meer vertelde over de oorsprong van de stad Žatec en de oorsprong van het bierbrouwen in het gebied. Het begin van de rondleiding startte bij één van de drie astronomische klokken die Tsjechië rijk is. De andere klokken staan in Praag en Olomouc. Deze klok is volledig in het teken van de bier.

De rondleiding startte bij de uitkijktoren, waar we meer informatie kregen over de ligging van Žatec en wat dat met het bier en de hop te maken had. Daarna volgende de rondleiding door het leuk opgezette museum. Na afloop van de rondleiding was er natuurlijk ook ruimte om het bier met de Saaz hop te proeven.

Einde van de bierpersreis

Het bezoek aan het hopmuseum was het laatste bezoekje dat op het programma stond. Bij het wegrestaurant Motorest Na Šustně genoten we nog een laatste maal met zijn allen van het lekkere Tsjechische eten. Vervolgens werd een deel van de reizigers naar het vliegveld gebracht. Hiermee kwam er een einde aan een interessante en smakelijke persreis.

Mijn eerste ervaring met persreizen

Ik kijk met genoegen terug op mijn eerste persreis en wil het Tsjechisch verkeersbureau bedanken dat ik mee mocht en voor de meer dan goed verzorgde reis. Daarnaast hoop ik meer van Tsjechië te kunnen zien in de toekomst,  nu ik meer van het land heb gezien en geproefd, smaakt dit absoluut naar meer.

Lees ook:
Dag 1 Bierpersreis in Tsjechië: vrije tijd in Praag
Dag 2 Bierpersreis in Tsjechië: aansluiten bij de groep
Dag 3 Bierpersreis in Tsjechië: geboortestad van pils
Dag 4 Bierpersreis in Tsjechië: traditionele folklore en een bezoek aan een microbrouwerij

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_561b6623cd026_selected-products” products=”9200000005399669,1001004004724375,1001004007959720,1001004002498624,9200000026870873″ name=”bierpersreis-dag5″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Stedent(r)ips

Hoogtepunten van Eisenach

Eisenach is een stad met een rijke geschiedenis, maar vooral beroemd vanwege de Wartburg. Niet voor niets staat het bekend als de Wartburgstad. Dit kasteel is nauw verbonden met de Duitse...

Karahan Tepe - Turkije

Reistips

Karahan Tepe, het kleinere Göbekli Tepe

De regio Zuidoost-Anatolië in Turkije staat bol van de geschiedenis. Göbekli Tepe is bijvoorbeeld de meest bijzondere prehistorische locatie ter wereld. Volgens archeologen dateert dit...

Wandelen in Alicante: Lagunas de Rabasa

Wandelingen

Wandelen in Alicante: Lagunas de Rabasa

Alicante is een leuke bestemming voor een stedentrip. Het compacte centrum is eenvoudig te voet te verkennen en heeft tal van interessante bezienswaardigheden. Wil je de ‘drukte’ van de stad even...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!