Reisverslag

Bierpersreis in Tsjechië: vrije tijd in Praag

Eind september ben ik enkele dagen naar Tsjechië afgereisd. Op uitnodiging van het Tsjechisch verkeersbureau mocht ik deelnemen aan een bierpersreis in het noordwesten van Tsjechië. Met een internationaal gezelschap zouden we meer te weten komen over het bier als een nationaal fenomeen voor de Tsjechen, maar er was ook afwisseling met culturele bezoekjes. In dit verslag mijn eerste dag in Tsjechië, waarin ik mijn eigen plan kon trekken in Praag.

Bierpersreis Tsjechië - Op weg naar Tsjechië

Aankomst in Praag

Omdat er een foutje was gemaakt met mijn vlucht, had ik het geluk dat ik een dag eerder naar Praag mocht afreizen. Een mooie mogelijkheid om de stad weer te herontdekken, alvorens ik zou aansluiten bij de groep. In 2012 was ik voor het laatst in Praag samen met mijn vriendin. Hoewel we destijds al veel hadden gezien, kon ik nu in alle rust wat langer stil blijven staan om foto’s te maken van deze prachtige stad in het donker.

Na een voorspoedige vlucht van Schiphol naar Praag met KLM werd ik op het Vaclav Havel Airport opgehaald door een medewerker van Orea Hotel Pyramida. Hier zou ik de komende twee nachten blijven overnachten. Het hotel ligt ongeveer 1,5 kilometer van het Praagse kasteel af en het oude plein is te voet goed bereikbaar in een half uur. Een perfecte ligging als je net iets buiten het centrum wilt overnachten. De kamers zijn schoon en voorzien van alle benodigdheden. Er is een bar, zwembad en voor zakenmensen een congreszaal.

Bierpersreis Tsjechië - Oreo Hotel Piramyda

Nadat ik mijn spullen had gedropt bij het hotel, ging ik allereerst op zoek naar een goed restaurant waar ik Tsjechisch eten kon bestellen. Al tijdens mijn vorige reis had ik genoten van de Tsjechische keuken en ik wist ook nog een leuk restaurant waar ik destijds ook had gegeten; U Glaubiců, gelegen tegenover de Sint-Nikolaaskerk. Vanuit het hotel ben ik direct naar dit restaurant gewandeld en ben op het terras gaan zitten. Hier bestelde ik goulash met knedliky en natuurlijk een Tsjechisch biertje. In totaal moest ik iets meer dan 250 Tsjechische kronen betalen, wat neerkomt op een kleine €9,50. Een flink bord voor weinig geld en het smaakte prima.

Bierpersreis Tsjechië - Een bord Tsjechisch eten en een Tsjechisch bier

Met een goed gevulde maag liep ik langzaam via de Karelsbrug naar het plein van de Oude Stad. Praag staat bekend om de mooie gebouwen en bij nacht ziet het er fantastisch uit. Kijk vooral eens vanaf de Karelsbrug naar de Praagse Burcht, die fraai verlicht wordt en in het donker mooi afsteekt. Hierdoor kon ik helemaal los gaan met fotograferen. Op het oude plein was het gezellig druk met straatartiesten die toeristen en de lokale bevolking vermaakten. De terrasjes zaten vanwege het aangename weer ook behoorlijk vol. Uiteraard hadden veel mensen veel aandacht voor de astronomische klok, die ook veelvuldig op de foto werden gezet. Voordat ik terugkeerde naar het hotel, bezocht ik ook nog het Wenceslasplein en het Nationaal Museum.

Bierpersreis Tsjechië - Karelsbrug en Praagse burcht

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_560cecc9c970a_selected-products” products=”9200000026870873,9200000026870901,9200000024792367,9200000011135707,9200000035988850″ name=”bierpersreis-2015-1″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

10x doen in Bodrum - De haven van Yalikavak

Gastartikel

10 hotspots voor feestvakanties in Europa

Heb je een klein vakantiebudget maar wil je toch feesten onder palmbomen of op een zandstrand, dan vind je in onze gids de beste vakantiebestemmingen voor weinig geld. Als het slecht weer is tijdens...

Reistips

West-Pommeren in Polen

De meeste mensen die naar Polen afreizen bezoeken de steden Krakau of Warschau. Maar Polen heeft zo veel meer te bieden. In de afgelopen jaren maakte ik onder meer kennis met de Lubelskie regio en...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!