Engeland

Het grootste gedeelte van Groot-Brittanië is Engeland. Een land met 4000 jaar aan geschiedenis, levendige steden, prachtige landschappen en wereldberoemd om het voetbal en cricket. De Engelse cultuur is overal ter wereld te vinden. Het Britse Rijk verbreidde door de eeuwen heen hun cultuur over ieder continent.

De hoofdstad Londen is bij iedereen bekend. De stad behoort tot de wereldsteden en is uitermate geschikt voor een stedentrip. Om alle bezienswaardigheden van deze stad te zien, zul je meerdere malen terug moeten komen. Ook wereldberoemd is Stonehenge, het grootste raadsel uit de Steentijd, hoewel Avebury nog ouder is als Stonehenge. De ruige krijrotsen van Dover zijn een juweel om te zien evenals Jurassic Coast waar fossielen van dino’s en schelpdieren zijn gevonden. Voor de kust van Frankrijk vind je de Kanaaleialden Jersey en Guernsey die gemakkelijk te bezoeken zijn met een veerboot. En dan zijn er nog steden als Manchester, Liverpool, Bath die een bezoek waard zijn.

Reizen & Reistips over Engeland

Tot dusverre heb ik Engeland pas één maal bezocht. Tijdens mijn schoolperiode mocht ik mee om twee dagen Londen te ontdekken. Het was een periode waarin ik nog totaal niet bezig was met reizen. Met ons groepje hebben we enkele bezienswaardigheden bekeken zoals de Big Ben, Londen Eye en Tower Bridge, maar er is me eigenlijk weinig van bij gebleven. Engeland is nog altijd onbekend terrein voor me, tijd om het eens verder te ontdekken! En ik zou zeker eens een voetbalwedstrijd willen bijwonen, want het voetbal komt immers ook uit Engeland.

Onze bezochte bestemmingen

Onze favoriete bestemmingen in Engeland

Bezochte bestemmingen in Engeland