Griekenland

Griekenland is een populaire vakantiebestemming en is gelegen in het zuidoosten van Europa. Wie aan dit land denkt, zal vast aan de blauwe zeegezichten en witgepleisterde dorpjes denken. Natuurlijk, dat is ook Griekenland, maar het land heeft veel meer dan dat te bieden. Het is een ideale bestemming voor zonvakanties, cultuurliefhebbers, actievelingen, wandelaars en jonge mensen die willen stappen.

Allereerst staat het land bekend om zijn geschiedenis. In de klassieke oudheid hebben de Grieken een grote rol gespeeld. Overal op het vasteland en op de vele eilanden vind je allerlei overblijfselen van diverse culturen. Al in 40.000 voor Christus woonden er mensen in Epirus. Ze gingen op vaste plaatsen wonen en er kwam een arbeidsverdeling. Griekenland behoorde net na het begin van de jaartelling tot de Romeinse provincie. De Romeinen namen veel over van de Grieken, waaronder de goden en het alfabet. De oude Grieken waren meesters in architectuur, getuige de vele bouwvormen. In de 15e eeuw kwam een groot gedeelte in Turkse handen. In 1824 werd Griekenland onafhankelijk.

Voor veel mensen is Griekenland een bestemming voor een relaxte zonvakantie aan het stand. De eilanden Rhodos, Kreta, Kos, Corfu en Santorini zijn populaire vakantiebestemmingen. De hoofdstad Athene is al jaren een populaire bestemming voor een stedentrip. Het land is echter niet alleen maar zon, zee en strand. Er zijn namelijk ook bergen, diepe kloven, grotten en oude bouwwerken die je kunt ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Olympia, Meteora of Mystas.

Reizen & Reistips over Griekenland

De eerste keer dat ik dit land bezocht was tijdens een dagtrip naar Rhodos. In 2018 volgde opnieuw een dagtrip naar het eiland Kos. In 2019 werd ik uitgenodigd om de regio Tzoumerka te ontdekken. Deze regio heeft niets te maken met de toeristische eilanden die door duizenden mensen per jaar worden bezocht. Hier zie je geen witte dorpen en mooie stranden, maar bergen, ravijnen, kloven, oude kloosters en pittoreske dorpjes in de bergen. Deze regio is ideaal voor het maken van prachtige hikes en toch is Tzoumerka nog onbekend bij het grotere publiek. Nog altijd heb ik maar een fractie van Griekenland gezien, maar door mijn trip naar Tzoumerka ben ik benieuwd wat het land nog meer te bieden heeft.

Bezochte bestemmingen
Hoofdstad

Athene

Regio

Europa

Buurlanden

Albanië Macedonië Bulgarije Turkije

Beste reisperiode

-

Plan je reis

Boek vliegtickets
Huur een auto
Zoek hotels

Boek een reis door Griekenland

ANWB
Djoser
Riksja Travel
Sawadee
Shoestring

Reisgidsen

Lonely Planet
Capitool Reizen

Favoriete bestemmingen in Griekenland