Bucketlist

Op mijn wishlist: Isle of Skye

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een enorme wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige bestemmingen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar een-twee-drie kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd. Af en toe zal ik via mijn website een land of stad van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? Ditmaal schrijf ik over het Schotse eiland Isle of Skye.

Het prachtige landschap van Isle of Skye in Schotland - bron: pxhere

Een aantal jaar geleden deed ik mee aan een winactie. De prijs was een reis naar Isle of Skye, een eiland in Schotland. Ik moet eerlijk bekennen, tot op dat moment had ik nog nooit van dit gebied gehoord. Toen ik me eenmaal in Isle of Skye ging verdiepen kwam ik er al snel achter dat dit één van de mooiere plekken in Europa moet zijn. Je kunt er heel wat mooie wandelingen maken en kastelen met fantastische uitzichten bezoeken. De foto’s van het landschap maakte direct diepe indruk op me. Wat een gebied! Daarom staat een bezoek aan Isle of Skye hoog op mijn bucketlist.

Skye is het grootste eiland van de Binnen-Hebriden en herbergt de meest iconische landschappen van Schotland. Het eiland heeft een rijke historie getuige de vele kastelen. Het landschap van The Old Man of Storr lijkt wel een filmset van Lord of the Rings. Deze film is hier niet opgenomen, maar bij Quirang is onder meer wel Star Wars opgenomen. Als wandelliefhebber heb je de mogelijkheid om heel wat prachtige wandelingen te maken. En wat te denken van de Fairy Pools of de watervallen bij Elishadder? Op dit eiland valt genoeg te zien… en te proeven. Want veel Schotten zijn het erover eens dat de beste whisky van Skye komt. Een rondleiding bij een distilleerderij lijkt mij daarom zeker de moeite waard. Kijk even mee naar deze fantastische Instagram foto’s. Wie weet wordt jij ook verliefd op Isle of Skye?

https://www.instagram.com/p/BphvtNoDyY3/?tagged=isleofskye

https://www.instagram.com/p/BpZ1CsdDZTR/?tagged=isleofskye

https://www.instagram.com/p/BphOX-gFIEf/?tagged=isleofskye

https://www.instagram.com/p/BpfJVpQlWpI/?tagged=isleofskye

https://www.instagram.com/p/BpfFTeDH5cT/?tagged=isleofskye

https://www.instagram.com/p/BpZ9pQoiL6N/?tagged=isleofskye

Heb jij tips voor een bezoek aan Isle of Skye?

Er bestaat een kans dat ik dit jaar Isle of Skye ga bezoeken. Plannen voor deze trip worden momenteel nog gemaakt. Staat het ook bij jou op het lijstje? Of ben je er al eens geweest? Isle of Skye tips zijn altijd welkom!

Ben jij al eens in Isle of Skye geweest en heb je tips voor ons? Laat het onder dit bericht in een reactie weten.

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie
Booking.com