Schotland

Schotland. Het land van doedelzakken, haggis, mannen in kilt, het monster van Loch Ness, Whisky. Maar daarnaast is Schotland ook het land van ruige landschappen, adembenemende natuur, kastelen en ruïnes. Het land is gelegen in het noorden van Groot-Brittannië en is in feite geen zelfstandig land. Samen met Engeland, Wales, Noord-Ierland vormt Schotland het Verenigd Koninkrijk.

Steeds meer mensen ontdekken Schotland als reisbestemming. Een vakantie hierheen is voor iedereen geschikt. Je kunt een actieve vakantie houden met veel wandelingen door het heuvelachtige landschap, of je maakt een roadtrip langs de verschillende dorpjes en steden. Overnachten kun je in luxe hotels, goedkopere hostels of je gaat gewoon op de mooiste locaties kamperen. Edinburgh, Glasgow en Inverness doen het goed voor een stedentrip. Je kunt Schotland bereiken met het vliegtuig of met de auto de oversteek maken met de veerboot. Houd bij een reis naar Schotland wel rekening met de weersomstandigheden. Het is namelijk vaak nat, winderig en somber vanwege de ligging van de Britse eilanden.

Reizen & Reistips over Schotland

Ik maakte kennis met Schotland tijdens een mannenweekend in Edinburgh. Tijdens deze trip ontdekte ik de stad door een avondwandeling te maken met een gids, een wandeling te maken in het historische centrum en door Arthurs Seat te beklimmen. Maar voornamelijk leerde ik de Schotse gezelligheid kennen. ’s Avonds in de pubs luisteren naar live muziek en een biertje. Natuurlijk kon een whiskyproeverij niet ontbreken tijdens deze trip.

In 2019 keerde ik terug naar Schotland om Isle of Skye te ontdekken. Een eiland dat al geruime tijd op mijn wishlist stond vanwege het prachtige landschap en de geweldige foto’s die ik zag op het internet. Via Glasgow reed ik naar Inverness alvorens ik arriveerde op Isle of Skye. Allereerst ontdekte ik het zuiden van het eiland in twee dagen om vervolgens twee dagen het noorden te ontdekken. Met name het noorden maakte indruk vanwege de Quiraing en The Storr. Ik had graag nog wat meer tijd willen hebben om enkele fraaie wandelingen te kunnen maken.

De vriendelijke mensen, de gemoedelijke sfeer en het prachtige landschap maken Schotland tot een fijne reisbestemming waar ik graag nog meer van zou willen zien.

Bezochte bestemmingen
Hoofdstad

Edinburgh

Regio

Europa

Buurlanden

Engeland

Beste reisperiode

-

Plan je reis

Boek vliegtickets
Huur een auto
Zoek hotels

Boek een reis door Schotland

ANWB
Djoser
Sawadee

Reisgidsen

Lonely Planet
Capitool Reisgids

Favoriete bestemmingen in Schotland

Bezochte bestemmingen in Schotland