Brühlsche Terrasse

Vanwege het fraaie uitzicht op de Elbe is de Brühlsche Terrasse een toeristische trekpleister. Het terras, dat ook wel bekend staat als de ‘balkon van Europa’, strekt zich uit tussen de Augustusbrücke en de Carolabrücke.

De Brühlsche Terrasse werd aangelegd in de 16e eeuw als onderdeel van de verdedigingswerken van Dresden. Toen er een galerie, bibliotheek en een paleis werden gebouwd en de muur werd verandert in een lustpark, verloor het de militaire betekenis. Het paleis, bibliotheek en galerie staan hedendaags niet meer. In 1814 werden de tuinen van het lustpark opengesteld voor het publiek. Er werd een grote vrijstaande trap gebouwd aan de westelijke uiteinde van het terras. In 1868 werden er vier beeldengroepen op de trap geplaatst die de tijden van de dag afbeelden.

Aan het einde van de 19e eeuw werden monumentale panden gebouwd, zoals de Albertinum, Sekundogenitur en Ständehaus, waardoor de oude panden moesten wijken. Veel van deze gebouwen werden tijdens de Tweede Wereldoorlog ernstig beschadigd. Ze werden na de Tweede Wereldoorlog weer herbouwd.

Plan je reis naar Dresden

Boek een hotel in Dresden

Booking.com