Oekraïne

Ondanks dat Oekraïne het grootste land van Europa is na Rusland, is het land voor ons Nederlanders nog een beetje onontdekt. Momenteel speelt er in Oekraïne een conflict plaats, maar gelukkig speelt dit zich af in een bepaald deel van het land en is het grootste deel van het land wel veilig. En er valt genoeg te ontdekken.

Oekraïne kent een lange geschiedenis. Verschillende volkeren hebben op het grondgebied gewoond. De Mongolen vielen in de 13e eeuw het land binnen en dit betekende het eind van het rijk van Kiev. Later kwam het onder Poolse en Russische invloeden. Na de Eerste Wereldoorlog en de Russische Revolutie in 1917 werd het land onderdeel van de Sovjet Unie en werd het Oekrainskaja SSR. Er braken opstanden uit en onder het bewind van Jozef Stalin brak een hongersnood uit die miljoenen mensen het leven kostte. Na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde het land zich tot één van de meest welvarende republieken van de Sovjet-Unie. In 1986 kende het land een andere bekende ramp toen de kernreactor in Tsjernobyl ontplofte. Eind jaren ’80 stortte de Sovjet-Unie ineen en werd Oekraïne onafhankelijk. De verhoudingen tussen Rusland en Oekraïne zijn gespannen en in maart 2014 werd de situatie erg onrustig, met name in de Krim.

Ondanks de vele problemen heeft het land veel te bieden.  Er zijn steden met prachtige cultuur zoals Kiev of Lviv, maar ook prachtige natuurparken en bergen. Het rampgebied van Tsjernobyl kun je tegenwoordig onder begeleiding van een gids bezoeken. Wanneer ga jij Oekraïne een bezoekje brengen?

Onze bezochte bestemmingen
Hoofdstad

Kiev

Regio

Europa

Buurlanden

Rusland Moldavië Roemenië Hongarije Wit-Rusland Polen Slowakije

Beste reisperiode

-

Plan je reis

Goedkoopste vliegtickets
Vliegtickets
Huur een auto
Zoek hotels

Onze favoriete bestemmingen in Oekraïne

Bezochte bestemmingen in Oekraïne