Zwitserland

Door veel mensen genoemd als één van de mooiste bestemmingen van Europa. Of je nu van bergsporten houdt, hippe steden wil bezoeken of wil wandelen door de schitterende natuur, Zwitserland heeft het allemaal. In het land worden vier talen gesproken: Duits, Frans, Italiaans en Reto-Romaans.

Het land staat bekend om zijn berglandschap (met name de Alpen) en de vele meren. Het Bodenmeer, Meer van Genève en het Meer van Neuchâtel behoren tot de grootste meren van het land. Zwitserland is het land waar wintersport ontstaan. Het gehele jaar door ligt er sneeuw en komen mensen hierheen om te skiën, langlaufen of rodelen. Er zijn ruim 200 wintersportgebieden met vele pistes en mogelijkheden om te overnachten. Bergbeklimmers halen hun hart op bij de vele bergen. De piramidevormige top van de Matterhorn behoort tot één van de meest iconische bergen ter wereld en domineert de skiplaats Zermatt.

Indrukwekkend is de Aletschgletsjer, de grootste gletsjer van Europa met ene lengte van 23 kilometer. Wandel door het bergachtige landschap, bekijk de Rheinfall en maak een treinreis door de mooiste berggebieden van de wereld. Geniet niet alleen van de landschap en natuur, maar ook van het lekkere eten (zoals chocolade en kaasfondue) en geniet van de Zwitserse wijntjes die eigenlijk vooral in het land zelf worden gedronken. Verder staat Zwitserland bekend om dure horloges en het Zwitsers zakmes.

Reizen & Reistips over Zwitserland

Een vriend van me is samen met zijn vrouw in Lausanne gaan wonen en dit was voor mij een ideale mogelijkheid om kennis te maken met Zwitserland en wat geld te besparen door bij hem te logeren. Erg goedkoop is een reis door het land namelijk niet. Gedurende drie dagen hadden we de tijd om Lausanne en de omgeving te ontdekken. Ik werd overdondert door de magnifieke landschappen waar je fantastisch kunt wandelen. Helaas bleef de top van de Matterhorn in de wolken gehuld. Reden om sowieso nog eens terug te keren en verder te ontdekken.

Onze bezochte bestemmingen

Bezochte bestemmingen in Zwitserland