Vakantieplannen

Deze week: Mannenweekend in Gent

Komende donderdag staat Gent op het programma. Het is ons jaarlijkse mannenweekendje weg. We zijn hiermee begonnen enkele jaren terug om met een aantal man naar het buitenland te gaan. We zijn ermee begonnen in 2011 met een trip naar Madrid. Dit beviel enorm goed en een jaar later vertrokken we naar Belgrado. In 2013 bezochten we Dresden en in 2014 zijn we wederom naar Spanje gegaan, ditmaal Valencia. Dit jaar konden we echter geen geschikte datum en vlucht vinden om iedereen tevreden te stellen. We zochten het daarom war dichter bij huis en werden het eens met Gent.

Niemand van ons is al eens in Gent geweest, dus we kunnen een nieuwe stad verkennen en ontdekken. We zullen waarschijnlijk niet cultuur gaan snuiven, zoals ik dat normaal gesproken doe. Het draait om gezelligheid bij ons. En met Belgisch bier zijn wij wel tevreden te stellen. We hebben daarom hebben we een rondleiding geboekt bij de Gentse Stadsbrouwerij Gruut. In deze bierbrouwerij wordt bier nog op de Middeleeuwse bier gebrouwen met een speciaal kruidenmengsel in plaats van hop. Er worden rondleidingen gegeven en je kunt uiteraard ook bier proeven.

Qua bieren zitten we sowieso goed in Gent. Er zijn een aantal leuke kroegjes, met leuke namen ook. De Nauwe Zak en De Dulle Griet. Klinkt allemaal zeer fraai. Bij De Dulle Griet moeten mensen hun schoen inleveren, dit als borg voor de bierglazen bij het Max bier. Uiteraard een tafereel wat we graag willen proberen met onze stinksokken. Er zijn overigens meer dan 260 bieren te vinden. De keuze is dus reuze.

Niet alles draait om bier, want in de Dreupelkot (ook al zo’n fraaie naam), heb je de keuze tussen meer dan 200 verschillende soorten jenever, waaronder de wereldberoemde vanillejenever die hier wordt gemaakt. Zelf ben ik niet echt van andere drank, maar het is absoluut de moeite waard om het te proberen.

Naast al het bier geweld zijn er ook nog enkele bezienswaardigheden die we vast en zeker zullen bezoeken. Het Gravensteen, wat midden in de stad ligt is een kasteel/burcht. Ook zullen we vast en zeker een bezoek brengen aan de Sint-Baafskathedraal, het Belfort, Het Stadhuis en het Gras- en Korenlei. Maar ook lijkt het me mooi om het Graffitistraatje te bezoeken. Veel graffiti wordt in Gent gedoogd en is legaal. Zo zijn er enkele straten die kleurig worden gespoten. Een van deze straten is de Werregarenstraat, in het centrum van de stad. Het is een oefenplek van beginnende artiesten, dus niet alle werken zullen even fraai zijn. Maar het moet een fraai gezicht zijn met vele kleuren.

Wanneer het weer goed is, waar het wel naar uitziet, kunnen we vast ook een boottocht maken. Even lekker bijkomen op het water en in het zonnetje. Overnachten doen we in het appartement dat we via Wimdu hebben geboekt. Voor een relatief laag bedrag zitten we met z’n 6en dus redelijk luxe en dichtbij de centrale plein.

Mochten jullie nog tips hebben die wij echt niet mogen missen in Gent, dan vernemen we deze graag!

Plan je reis naar Gent

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie
Booking.com