Spanje

Spanje is onder de Nederlanders een geliefde vakantiebestemming. Zon, zee, strand, uitgaan en cultuur. Dit alles vind je terug in het meest exotische land van Europa. De meeste toeristen gaan naar de steden Barcelona en Madrid of zoeken de brede zandstranden aan de kust op. Ook de Canarische eilanden zijn ongekend populair zoals Mallorca, Ibiza en Tenerife. Maar buiten deze hotspots heeft Spanje veel meer te bieden. Het landschap is heuvelachtig en heeft veel berggebieden zoals de Pyreneeën en Sierra Nevada.

Het land kenmerkt zich door een mengeling van tradities en cultuur. Je ziet het bijvoorbeeld aan de Spaanse architectuur, bijvoorbeeld in de islamitische stijl, de gotische kathedralen of de avant gardecreaties van Gaudi en Santiago Calatrava.

Geniet van de Spaanse keuken, de verbluffende architectuur en ontsnap aan de moderne wereld in het binnenland. Maak mooie roadtrips, ga wandelen of luier op één van de geïsoleerde stranden.

Reizen & Reistips over Spanje

De eerste maal dat ik Spanje bezocht was in 2011 toen we een mannenweekend naar Madrid hadden geboekt. Zoals dat gaat met vrienden hebben we meer kroegen gezien dan bezienswaardigheden. Dit gebeurde ook toen ik voor een ander mannenweekend naar Valencia vertrok. Eigenlijk heb ik nog nauwelijks iets van Spanje gezien.

Bezochte bestemmingen
Hoofdstad

Madrid

Regio

Europa

Buurlanden

Portugal Andorra Frankrijk Gibraltar

Beste reisperiode

-

Plan je reis

Boek vliegtickets
Huur een auto
Zoek hotels

Boek een reis door Spanje

ANWB
Djoser
Sawadee
Shoestring

Reisgidsen

Lonely Planet
Capitool Reizen

Favoriete bestemmingen in Spanje

Bezochte bestemmingen in Spanje