Tanzania

Tanzania ligt in het oosten van Afrika. Het land grens aan Congo, Rwanda, Burundi, Oeganda, Kenia, Malawi, Mozambique en Zambia. Het land kent een rijke cultuur en er leven nog veel traditionele volkeren, waaronder de Maasai.

Maar Tanzania staat met name bekend vanwege de wildlife. Bijna alle Afrikaanse wilde diersoorten komen in het land voor. Zebra’s, zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden, krokodillen, nijlpaarden, gnoes, antilopes en giraffes kunnen hier gespot worden. Een safari is daarom ook het voornaamste doel van een bezoek aan Tanzania. Het beroemdste en bekendste park is de Serengeti National Park. Rond de maand oktober kun je hier grote kuddes gnoes zien lopen. Ook leven er cheeta’s, zebra’s, olifanten, giraffen en zijn er ruim 2500 leeuwen geteld. Dit maakt de Serengeti uitermate populair bij toeristen.

Een ander bekend gebied is de Ngorongoro krater. Met 25.000 wilddieren is dit het dichtstbevolkte wildgebied ter wereld. Zo leven er onder andere neushoorns, giraffes, nijlpaarden, leeuwen en olifanten. Het is de grootste vulkaankrater ter wereld die gevormd is  door een ineenstorting van een oude vulkaan. Ook het grootste meer van Afrika is in Tanzania te vinden, het Lake Victoria en het laagste punt van Afrika, Tanganyika. Of wat te denken de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika? Daarnaast kent Tanzania ook eilanden met mooie stranden en duikmogelijkheden, zoals Zanzibar. Kortom: cultuur, safari, strand of bergen beklimmen. Tanzania heeft het allemaal.

Deze steden en plekken heb ik bezocht

Steden en bestemmingen in Tanzania

Meest recente verhalen

Blogberichten over Tanzania

Een bezoek aan een koffieplantage in Tanzania

Reistips

Een bezoek aan een koffieplantage in Tanzania

In 2012 maakten we met Sawadee een 21 daagse rondreis door Kenia en Tanzania. Deze groepsreis heeft de naam Kleurrijke Maasai en veel, heel veel dieren. We hadden deze reis gekozen omdat we, als...

Deel deze pagina

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en tips

Interessante artikelen voor dit land