Portugal

Portugal wordt vaak gezien als een zomerse zonbestemming, waarbij de Algarve ongekend populair is. Steden als Lissabon en Porto nodigen de mensen uit voor een stedentrip. Maar Portugal is zo veel meer dan alleen deze steden en de Algarve. Voor een relatief klein land kent Portugal een gevarieerd aantal landschappen. Het binnenland is ruig, in het noorden liggen granieten bergtoppen en rivierdalen en in het zuiden vind je door kliffen omzoomde stranden. Er is een goed netwerk van openbaar vervoer door het gehele land en je kunt eenvoudig met een huurauto het land ontdekken.

Liefhebbers van outdoor activiteiten zijn in Portugal aan het juiste adres. Er zijn talloze fiets- en wandelpaden, maar je kunt je ook uitleven in sporten als surfen, rafting of canyonning. Mocht de natuur je trekken kun je daarnaast overwegen om naar de vulkanische eilanden Madeira en de Azoren af te reizen.

Reizen & Reistips over Portugal

Mijn eerste reis naar Portugal was in 2008. Op basis van flexi-drive maakte ik twee weken een roadtrip door het land. Vanuit de Algarve ging de route van het westen, naar het noorden en via het oosten weer terug naar de Algarve. Eigenlijk was het tempo ongekend hoog en heb ik achteraf veel te weinig van het land genoten. Het waren nog de tijden dat Reizen & Reistips niet bestond en ik derhalve nog niet de tijd nam om een bepaalde bestemming echt goed te ontdekken. Zo was ik bijvoorbeeld slechts een halve dag in Porto en ben ik enkel door het Parque Nacional da Peneda-Gerés heengereden. Zonde, want dit zijn bestemmingen die ik juist nu beter had willen leren kennen.

In 2018 keerde ik nog eens terug naar Portugal. Een week lang ontdekte ik de schoonheid en de natuur van het bloemeneiland Madeira. Met de auto reed ik over het hele eiland en maakte ik meerdere geweldige wandelingen. Voor de toekomst zou ik Portugal graag willen herontdekken en verder willen ontdekken. Want na Madeira staan ook de Azoren nog hoog op mijn lijstje.

Bezochte bestemmingen

Favoriete bestemmingen in Portugal

Madeira, bloemeneiland

Een eiland voor bejaarden? Absolute onzin. Er is voldoende te doen voor jong en oud. Wij bezochten het eiland in 2018 en kunnen deze activiteiten aanraden:

  • Doe één van de vele levadawandelingen
  • Maak de wandeling tussen de twee hoogste toppen van het eiland; Pico de Arieiro naar Pico Ruivo
  • Ga naar Ponta de São Lourenco, het meest oostelijke puntje van het eiland
  • Wandel door één van de vele botanische tuinen
  • Drink het lokale drankje poncha