Wyoming

In het westen van de Verenigde Staten ligt de staat Wyoming. Het is één van de minst bevolkte staat en is het op één na dunst bevolkt. Er zijn geen grote steden te vinden. Alleen Casper en Cheyenne tellen meer dan 60.000 inwoners. Ondanks het weinige aantal inwoners is het landschap van Wyoming fantastisch te noemen. Het landschap wordt gekenmerkt door dramatische bergen, een uiteenlopende flora en fauna en een unieke geologie. Tevens proef je hier nog het echte wilden westen met cowboysfeer.

In Wyoming vind je een gedeelte van de Rocky Mountains, die hier meer onderbroken zijn dan in Colorado. In het zuiden zijn nog meer bergketens te vinden, waaronder de Laramie Mountains, Snowy Mountains en Sierra Madre Range.  In het bergachtige noordwesten liggen het het Grand Teton National Park, Wind River Range en het Yellowstone National Park. Met name dit laatste park is een geliefde plaats voor veel reizigers. De hoeveelheid aan geisers en kleurrijke bronnen maken dit park uniek in zijn soort en zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Het ongerepte landschap en Yellowstone National Park, het oudste en misschien wel het mooiste National Park van de Verenigde Staten, zijn twee goede redenen om deze staat te verkennen. Geniet van de granieten wildernis, het vulkanische landschap en proef de sfeer van de cowboys.

Deze steden en plekken heb ik bezocht

Steden en bestemmingen in Wyoming

Meest recente verhalen

Blogberichten over Wyoming

Bucketlist

Op mijn wishlist: Grand Teton National Park

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een enorme wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige bestemmingen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken...

De hoogtepunten van Yellowstone National Park - Lower Geyser Basin

Reistips

De hoogtepunten van Yellowstone National Park

Als je mij vraagt welk National Park het meeste indruk heeft gemaakt tijdens onze roadtrip door de USA, dan zal ik zonder enige twijfel Yellowstone National Park zeggen. Wat een prachtig park!...

Deel deze pagina

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en tips