Reisnieuws

Bijzonder lichtspel Horsetail Fall

Tijdens enkele weken in februari is er een bijzonder en spectaculair natuurverschijnsel te bewonderen in het Amerikaanse Yosemite National Park. Ieder jaar lijkt het alsof de Horsetail Fall door het lichtspel in brand staat. Wanneer de zon laag aan de hemel staat en precies op het water schijn, gloeit het water in de kleuren goud en geel. Het lijkt net alsof er gloeiendhete lava langs de bergwang naar beneden glijdt. Hierdoor heeft de waterval de bijnaam ‘firefall’.

De waterval is gelegen vlakbij de beroemde Half Dome in het Yosemite National Park. Hier stort het water zo’n 480 meter naar beneden. Fotogeniek voor veel mensen, maar in de maand februari komen vele fotografen en natuurliefhebbers naar Amerika om dit natuurwonder te aanschouwen en vast te leggen. En wij genieten mee met de fantastische beelden.

https://www.instagram.com/p/BCGn52Fvtl-/?tagged=horsetailfalls

https://www.instagram.com/p/BQhcAPMBzVW/?tagged=horsetailfalls

https://www.instagram.com/p/BQhi_yTjPSs/?tagged=horsetailfalls

https://www.instagram.com/p/BQhQy2IFpti/?tagged=horsetailfalls

Bron hoofdfoto: pxhere

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Kopalnia Guido, Zabrze - Polen

Reistips

Kopalnia Guido, kolenmijn in Polen

De Silezië regio in Polen staat bekend om het industrieel erfgoed. In de 19e eeuw werd er steenkool ontdekt in de heuvels rondom Katowice. Door de winning van grondstoffen ontstond de industriële...

Onderwater foto’s maken, zo kan het!

Gastartikel

Onderwater foto’s maken, zo kan het!

Een onderwatercamera bij Sublub is een speciaal soort camera die is ontworpen om beelden en video's te maken onder water. Deze camera's zijn waterdicht en hebben afdichtingen en speciale lenzen om te...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!