Reisinterview

De volgers van Reizen & Reistips: Gabrielle

Op Reizen & Reistips deel ik mijn reiservaringen en tips, maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar de verhalen van de bezoekers van deze website. Waar zijn jullie geweest, wat zijn jullie mooiste reismomenten en welke tips zou jij met mij en de andere lezers willen delen? Om mijn volgers beter te leren kennen, kunnen jullie een vragenlijst invullen en deze opsturen samen met enkele foto’s. Deze verhalen worden vervolgens gepubliceerd op Reizen & Reistips. Het levert bijzondere en inspirerende verhalen op. In deze editie komt Gabrielle van de travelblog Globegirl aan het woord. Gabrielle werd na haar reis naar de Noordkaap verliefd op de wereld en inmiddels heeft ze al 31 landen bezocht. IJsland is haar favoriete land en we moeten zeker eens overwegen om te wintersporten in Zweden. Ze vertelt waarom Ghana haar mooiste reis is en waarom Berlijn tegenviel.

Naam: Gabrielle

Leeftijd: 25

Woonplaats: Schiedam

Bezochte landen: 31

Waarheen ging je laatste reis?
Hmm dat is in deze corona tijd wel even nadenken. Afgelopen jaar heb ik wel een aantal reisjes binnen Nederland gemaakt maar echt de laatste reis was naar Curaçao. Een prachtig eiland waar ik nog nooit was geweest en nu in mijn eentje naartoe ging om even te genieten van het lekkere weer, de cultuur en de mooie natuur. Ik verbleef bij een vriendin van vroeger die geëmigreerd is, dus naast mooie plekken ontdekken was bijkletsen ook een leuk activiteit.

Gabrielle - Curaçao
Afgelopen jaar reisde ik naar Curaçao waar ik verbleef bij een geëmigreerde vriendin - © Gabrielle

Staat er al een nieuwe bestemming op de planning?
Er staan een aantal reizen van 2020 die doorgeschoven zijn naar 2021 nog op de planning. In mei gaan we naar Amerika, Californië maar ik heb mijn twijfels of dat gaat lukken. En verder is de zomervakantie ook doorgeschoven dus staan Mauritius en Reunion op de planning. Het jammere van corona vind ik met name dat je je nergens op kunt verheugen. Je houdt toch altijd in je achterhoofd dat het niet door kan gaan. We hebben voor allebei de bestemmingen gepland om lekker veel rond te gaan rijden en verschillende plekken te bezoeken. Een afwisseling tussen natuur en leuke steden.

Wat is je favoriete land?
Mijn favoriete land is zonder twijfel IJsland! Echt een paradijs op aarde als je gek bent op natuur en geografische aspecten. Doordat ik Aardrijkskunde heb gestudeerd ben ik geïnteresseerd in natuurlijke processen zoals vulkanen, gletsjers en warm water bronnen. Alles wat ik in vier jaar geleerd heb kun op IJsland vinden. Daarom vind ik het echt een magische plek!

Omdat ik Aardrijkskunde heb gestudeerd heb ik interesse in natuurlijke processen zoals vulkanen, gletsjers en warm water bronnen. Dan is IJsland een paradijs op aarde.

Gabrielle - IJsland
IJsland is een paradijs op aarde als je gek bent op natuur en geografische aspecten - © Gabrielle
Gabrielle - IJsland
Gabrielle - IJsland
Ik heb Aardrijkskunde gestudeerd en ben altijd geïnteresseerd geweest in natuurlijke aspecten - © Gabrielle

Welke stad kan jij aanbevelen voor een stedentrip?
Göteborg in Zweden, hier heb ik zelf ruim zes maanden gewoond en ik ben verliefd op de stad. Het is echt een mooie stad vol met mooie authentieke gebouwen, heel veel stadsparken en een tof pretpark. Het is een leuke stad voor een stedentrip binnen Europa. Je moet dan ook even met de trein naar Alingsas gaan, een leuke kleinere stad op ongeveer 30 minuten met de trein. Zelfs de treinrit is de moeite al waard.

Ik heb ruim zes maanden gewoond in Göteborg en ben verliefd geworden op de stad.

Gabrielle - Göteborg, Zweden
Ik heb 6 maanden in Göteborg gewoond en ben verliefd geworden op de stad - © Gabrielle
Gabrielle - Göteborg, Zweden
Göteborg is een stad met authentieke gebouwen en heel veel stadsparken - © Gabrielle

Welke bijzondere/onontdekte locatie zouden wij moeten bezoeken?
Dit vind ik echt een moeilijke, mede omdat ik het lastig vind ik te schatten wat een onontdekte plek is. Dan zou ik toch zeggen Sälen in Zweden. Dit is een wintersport gebied in Zweden, terwijl het grootste gedeelte van de Nederlanders naar Oostenrijk en andere landen in de Alpen gaat.

In Zweden heb je 9 van de 10 keer de piste voor jezelf. Als er tien mensen bij de lift staan te wachten is het “druk”. Het is echt een parel midden in de Scandinavische natuur.

Gabrielle - Sälen, Zweden
Sälen is een wintersportgebied in Zweden - © Gabrielle

Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?
Ghana, wij zijn met mijn opleiding in 2016 drie weken lang naar Ghana geweest. Met een lokale gids hebben we echt de meest bijzondere en unieke plekken ontdekt van het land. Niet alle bezienswaardigheden zoals Fort Elmina maar ook plekken waar e-waste opgebrand werd en weer hergebruikt. Op mijn blog kun je er in een aantal dagboeken alles over lezen. De leukste tip is het Mole National park waar we wilde olifanten, krokodillen, apen en herten zagen.

Gabrielle - Ghana
Gabrielle - Ghana
In 2016 ben ik met mijn opleiding 3 weken naar Ghana afgereisd - © Gabrielle
Gabrielle - Ghana
In Mole National Park konden we wildlife spotten - © Gabrielle

Welke bestemming (of reis) vond je tegenvallen?
Berlijn, iedereen die mij kent weet dat ik Berlijn echt vond tegenvallen. De sfeer in de stad vond ik echt niet leuk, heel erg grimmig en bedrukt. Hoewel natuurlijk de bezienswaardigheden heel bijzonder zijn, vond ik het geen leuke ervaring. Wel heb ik altijd gezegd dat ik de stad zeker nog een tweede kans wil geven, daar sta ik nog voor open dus wie weet.

Wat is je favoriete en/of mooiste reisfoto en wat is het verhaal erachter?
Pfff dat is een lastige vraag, ik heb inmiddels meer dan 30.000 foto’s gemaakt op reis dus kiezen is erg lastig. Toch heb ik deze foto in Tulum in Mexico gekozen. Als ik droom van een paradijs op aarde, zie ik dit. De maya tempels langs de kust met witte stranden en een mooie heldere zee. Dit is voor mij echt puur genieten, ik bezocht deze plek in januari 2020 net voordat corona de wereld overnam.

Prachtig, die maya tempels langs de kust met witte stranden en de heldere zee.

Gabrielle - Tulum, Mexico
De maya tempels langs de kust in Tulum - © Gabrielle

Welk bijzonder dier heb jij al eens gezien op reis?
In Nepal heb ik in het Chitwan gebied, meerdere neushoorns gezien. Het was een hele zoektocht en na een lange jeepsafari hadden we de moed al opgegeven maar gelukkig vond de gids toch nog een neushoorn paar. Snel de jeep uit en kijken, ik stond midden in het moeras maar dat was het allemaal waard. Die dieren zijn zo ontzettend groot en indrukwekkend dat je meteen stil wordt.

Wat voor type reiziger ben je? (en hoe bereid jij je reis voor?)
In tegenstelling tot veel andere reisbloggers (is mijn idee) vind ik het echt genieten om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Ik kan echt genieten van het uitzoeken van de beste, hoeveel nachten je waar moet verblijven en het ideale hotel te vinden. Ik overnacht eigenlijk altijd in een hotel in het buitenland, in Nederland het liefst in een huisje. Op de bestemming zelf ben ik dol op een huurauto zodat je lekker vrij bent en zelf alles kunt ontdekken.

Heb je een reisblog?
Tijdens mijn HBO studie had ik veel tijd over en was ik veel aan het reizen, ook in mijn jeugd zijn wij altijd veel op reis geweest. Ik merkte dat veel mensen begonnen te vragen “wat moet ik doen als ik naar London ga” of “wat moet ik overnachten in New York?”. Daarom bedacht ik dat het handig was om dit allemaal ergens neer te zetten zodat ik vrienden en familie eenvoudig naar deze site kon verwijzen. En zo gezegd zo gedaan. Ik schrijf samen met een aantal bloggers, voornamelijk vrienden en familie. Het reizen is natuurlijk wel anders geworden want je ziet overal “werk” in. Een mooie tempel zie je soms meer als een goede blog dan als een mooie tempel. Gelukkig helpen de mensen om mij heen goed te realiseren dat dit niet zo werkt.

Wat is jouw ultieme reislied?
Toto met Africa – Echt heerlijk als dat uit de speakers klinkt, voel ik meteen alsof ik op reis ben. Tijdens alle reizen komt het wel eens voor en is het even genieten. Zeker tijdens mijn reis door Ghana heb ik dus tientallen keren geluisterd en ondertussen lekker naar buiten zitten kijken.

Welke apparatuur en gadgets zijn voor jouw onmisbaar op reis?
Natuurlijk gaat mijn camera overal mee naartoe, verder neem ik ook altijd een Go Pro mee. Je weet nog wat voor soort activiteiten je gaat doen op reis. Zelf ben ik echt gek op snorkelen dus dat is Meestal wel een onderdeel van mijn reizen. Daarom neem ik graag een Go Pro mee zodat ik ook onder water alles vast kan leggen.

Tot slot: naar welke bestemming zou jij dolgraag nog heen willen?
Cuba, ik roep het al jaren maar het komt er iedere keer niet van. Het lijkt mij heerlijk om hier eens naartoe te reizen. Een huurauto en lekker op pad door de prachtige natuur en langs de mooie steden. Mijn vriend is gek op oldtimers dus samen zullen wij hier ons hart op kunnen halen.

 

***

Heel leuk om jouw tips en verhalen te lezen Gabrielle. Ik heb nog nooit iemand horen praten over wintersport in Zweden en Göteborg lijkt me een super mooie stad. Uiteraard zal ik je blijven volgen bij je toekomstige reizen. Wil jij Gabrielle ook volgen? Surf dan eens naar haar website Globegirl en volg haar op Instagram, Facebook en Twitter.

Wil je nog meer interview teruglezen? Vorige maanden spraken we met Ivonne van MyFootprints. Samen met haar man ontdekt ze, op een langzaam tempo, de wereld.

Wil jij zelf ook een reisinterview met Reizen & Reistips afleggen? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe verhalen en reistips van anderen. Mail ons dan op info@reizen-en-reistips.nl.

Over de auteur
Over de auteur

Gabrielle

Mijn naam is Gabrielle van der Lee en ik ben afgestudeerd Aardrijkskunde docent. Tijdens mijn opleiding ontdekte ik echter een andere passie, namelijk reizen. Vanaf dat moment begon ik een reisblog en sindsdien werk ik al vijf jaar vol passie en liefde aan deze website. Inmiddels ben ik freelancer geworden en werk ik naast mijn blog voor een aantal leuke bedrijven om bloggers te werven.