Reisinterview

De volgers van Reizen & Reistips: Karin

Op Reizen & Reistips deel ik mijn reiservaringen en tips, maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar de verhalen van de bezoekers van deze website. Waar zijn jullie geweest, wat zijn jullie mooiste reismomenten en welke tips zou jij met mij en de andere lezers willen delen? Om mijn volgers beter te leren kennen, kunnen jullie een vragenlijst invullen en deze opsturen samen met enkele foto’s. Deze verhalen worden vervolgens gepubliceerd op Reizen & Reistips. Het levert bijzondere en inspirerende verhalen op. De afgelopen weken heb ik heel wat interviews mogen ontvangen, waaronder die van Karin. Zij is in 2014 geëmigreerd naar Amerika en vier jaar later verhuisd naar Singapore. Natuurlijk heeft ze hier enkele tips voor ons. Toch is haar favoriete bestemming Australië.

Waarheen ging je laatste reis?
Onze laatste reis was naar Australië, eind februari 2020. Inmiddels meer dan een jaar geleden! Dit was echt net voordat we vanuit Singapore niet meer op reis mochten. Veel geluk dat we dit nog even mee konden pakken. We waren eigenlijk van plan een relaxvakantie te hebben, net ten zuiden van Perth in West-Australië, Rottnest Island bezoeken met de bekende quokka diertjes, op het strand liggen en wijntjes drinken in Margaret River. Uiteindelijk hebben we er een complete rondreis van gemaakt door de outback naar Bremer Bay en langs de kust weer terug naar Perth. In Bremer Bay hadden we de kans om orka’s te spotten. Die lieten we niet schieten! Het waren 10 volle dagen maar totaal geen spijt. Er is zoveel moois te zien en doen in die hoek, we gaan echt nog een keer terug.

Vorig jaar maakten we een complete rondreis door Australië. Door de outback naar Bremer Bay en weer terug naar Perth.

Karin: Great Ocean Road in Australië
Eind februari 2020 maakte ik een reis door Australië

Staat er al een nieuwe bestemming op de planning?
In juni hebben we een huisje gehuurd in Toscane, Italië, samen met de schoonfamilie. Deze is verzet van vorig jaar zomer. De vakantie combineren we met een bezoek aan Nederland. Gezellig dingen doen met familie en vrienden. Ook hangen we thuis altijd een beetje de toerist uit. Het is momenteel alleen de vraag of dat door kan gaan. We hopen natuurlijk van wel! Verder hebben we veel leuke ideeën binnen Azië, maar geen concrete plannen. We wachten rustig af welk land als eerste opengaat. Het maakt me niet uit waar, als ik maar weg kan!

Karin: Rondrijden West Australië outback
Australië is mijn favoriete bestemming, dit land heeft alles te bieden

Wat is je favoriete continent (of land)?
Australië is mijn favoriete plek. Zelfs toen ik een klein meisje was wilde ik daar al graag naartoe. Ik zei altijd dat ik er ging wonen. Geen idee waarom. Wellicht vond ik de koala’s en kangoeroes leuk. De vrijheid die je kunt hebben daar is gewoon heerlijk. Op je gemak rondrijden met de kamper, slapen waar je maar wilt en elke avond barbecueën op de pitten die werkelijk overal staan. Daarnaast zijn de mensen ontzettend aardig, maken graag een praatje en helpen je op weg. Australië heeft natuurlijk ook alles echt alles te bieden: Natuur, leuke steden en dorpjes, lekker eten, prachtige stranden, cultuur, de bijzondere outback, wildlife en nog veel meer. Ik zou het nog steeds niet erg vinden om daar te settelen. Het is alleen zo ver weg van Nederland.

Als klein meisje wilde ik altijd al naar Australië en ik zei al dat ik er later wilde gaan wonen.

Karin: Singapore Marina Bay & Gardens
Singapore heeft meer te bieden dan de bekende attracties zoals de Marina Bay en Gardens by the Bay

Welke stad kan jij aanbevelen voor een stedentrip?
Singapore natuurlijk! Veel mensen bezoeken deze bijzondere stad in Azië maar voor 1 à 2 dagen, als tussenstop, en denken daarmee alles gezien te hebben. Dat is zeker niet waar! Singapore heeft veel meer te bieden dan de bekende toeristische attracties zoals de Marina Bay en Gardens by the Bay. Het westen van Singapore is compleet anders dan het futuristische centrum wat toeristen vaak zien. Er is veel meer natuur waar je kunt hiken in het regenwoud en wildlife kunt spotten (Bukit Timah Nature Reserve). Ook een dagje fietsen op Pulau Ubin is de moeite waard. Ben je in het weekend in Singapore dan is East Coast Park een must. Gezellig picknicken tussen de locals. Ook de wijk Katong is een populaire plek vol leuke barretjes en winkels. Vaak wordt deze ook over het hoofd gezien omdat die buiten het centrum ligt. In Singapore heb je een week zo gevuld.

Singapore heeft veel meer te bieden dan de bekende toeristische attracties zoals de Marina Bay en Gardens by the Bay.

Karin: Cave Temple in Ipoh
Ipoh wordt nu nog niet overspoeld met toeristen

Welke bijzondere/onontdekte locatie zouden wij moeten bezoeken?
Hoewel het steeds populairder wordt, vind ik dat iedereen naar Ipoh, Maleisië, moet. Nu is het nog niet overspoeld met toeristen. Ipoh is een leuk stadje met mooie muurschilderingen (à la Georgetown in Penang, alleen hier hoef je niet in de rij voor een foto). Daarnaast zijn er ook verschillende grottempels in de omgeving te vinden. Allemaal zijn ze anders dus zeker een bezoekje waard. De stad is omringd door kalkstenen bergen. Zoek zeker ook een dakterras op om te genieten van het uitzicht.

Karin: Met de camper door Australië
Samen met mijn man reisde ik 2 maanden door Australië

Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?
Een van mijn mooiste reizen was 2 maanden rondrijden door Australië. Mijn man (destijds vriend) ging een semester studeren in Canberra. Dit was mijn eerste kans om Australië te bezoeken. Tegen het einde van het semester vloog ik naar Sydney toe. Ik verbleef eerst twee weken in Canberra. Leuke stad om eens te bezoeken, maar zeker niet voor zo lang. Met een huurauto reden we naar The Great Ocean Road, The Grampians en naar Melbourne. Vanuit hier vlogen we naar Sydney en huurden een campervan waarmee we noordwaarts naar Cairns gingen. Ook maakten we een uitstapje naar de outback en de prachtige Uluru. We genoten van de natuur en de relaxte mensen. We gingen surfen, skydiven en duiken in het Great Barrier Reef. De vrijheid die we hadden was heerlijk! Sindsdien ben ik helemaal verliefd op Australië.

Welke bestemming (of reis) vond je tegenvallen?
Een van de bestemmingen waar ik hoge verwachtingen van had was Mauritius. Het is inmiddels wel 10 jaar geleden dat ik dit eiland bezocht. Er zal wel wat veranderd zijn nu. De reisgidsen deden net of het hemel op aarde was met de prachtige stranden en zo. Ja, de stranden waren zeker mooi, maar ook vaak heel vies en lagen vol met plastic. Wij hebben veel verschillende stranden bezocht en nergens zagen ze er zo uit als op de foto’s. Daarnaast lees je ook niets over de verschrikkelijke armoede. Je ziet veel mooie villa’s en huisjes die je kunt huren, maar niets van de krotjes die ernaast staan. Kleine hutjes provisorisch in elkaar gezet met plastic platen en andere materialen.

Uiteindelijk hebben we natuurlijk wel een oké vakantie gehad, veel gezien en geleerd over het land. Ik zet me vaak wel snel over zulke zaken heen, want dat hoort er nu eenmaal bij. Elk land heeft zo zijn dingen die anders zijn dan je had verwacht.

Karin: San Francisco Eindpunt rondreis
De Golden Gate Bridge in San Francisco, het eindpunt van onze rondreis door Amerika

Wat is je favoriete en/of mooiste reisfoto en wat is het verhaal erachter?
Lastige keuze! Ik heb te veel foto’s en gelukkig ook veel mooie verhalen. Ik heb gekozen voor deze selfie bij de Golden Gate Bridge in San Francisco in Amerika, omdat dit het eindpunt was van onze laatste rondreis daar. Een cross country roadtrip die begon in Durham, North Carolina. Ruim vier weken waren we onderweg geweest en hadden zoveel moois gezien en meegemaakt. Het markeerde ook het eindpunt van ons emigratieavontuur in Amerika. We verkochten de auto en gaven al onze kampeerspullen weg. Een paar weken later zouden we vertrekken richting Singapore. Dat gevoel was echt bittersweet.

Karin: Quokka op Rottnest Island
Quokka's

Welk bijzonder dier heb jij al eens gezien op reis?
Wij zijn echte wildlifeliefhebbers. Elke vakantie proberen we dieren in de natuur te spotten. We gaan dan ook echt op zoek naar moeilijk te vinden dieren die op zo’n bord vernoemd worden als je gaat hiken in een park. Ook duiken we graag en hier zie je natuurlijk ook veel moois voorbijkomen. Dit is een hele lastige keuze!

De reden waarom we naar Perth, Australië gingen was omdat ik graag de quokka wilde zien. Van dit schattige beestje zie je zoveel foto’s op internet. Ze lijken altijd te lachen. Quokka’s zitten dus op Rottnest Island, net voor de kust bij Perth. We dachten dat ze echt wild waren, maar de beestjes zijn behoorlijk tam en gewend aan mensen. Ze komen bij je snuffelen, zelfs als je op afstand zit, en huppelen gewoon door het stadje. Het is allemaal vrij toeristisch opgezet, maar daardoor niet minder bijzonder. Natuurlijk mag je ze nog steeds niet aaien en voeren.

Wat voor type reiziger ben je? (en hoe bereid jij je reis voor?)
Ik ben eigenlijk een combinatie van alles. Het ligt heel erg aan het land dat we gaan bezoeken en hoe lang we gaan. Gaan we kort op vakantie en/of in het hoogseizoen, dan leg ik graag wat dingen vast die ik niet wil missen. Gaan we langer weg of buiten het seizoen, dan kijken we hoe de reis loopt en leggen we niet veel vast. We lezen ons wel altijd in zodat we weten wat er allemaal te doen is, maar de leukste tips krijg je toch vaak van de lokale bevolking.

Je kunt mij in een luxe hotel plaatsen, goedkoop backpackhostel of op een camping in een tent: Ik vind alles best! Georganiseerde reizen doen we liever niet, want dan zit je vaak vast aan een programma. Hoewel het soms handig is om een georganiseerd uitstapje te maken naar plekken die moeilijker te bereiken zijn. Wij houden wel heel erg van roadtrips en gaan daarom graag met de auto/camper op pad, in combinatie met tent, ho(s)tel of bed and breakfast. Het is fijn om volledige vrijheid te hebben en te gaan en staan waar je wilt en wanneer je dat wilt.

Karin: Singapore Marina Bay
Op mijn blog kun je onder meer lezen over emigreren naar Singapore

Heb je een reisblog?
Ja, ik heb een reisblog genaamd Kaat Keeps Going. Deze ben ik gestart voor mijn eerste verre reis zonder ouders. Dat is alweer 10 jaar geleden denk ik. Destijds was het meer om mensen thuis op de hoogte te houden van onze avonturen op vakanties. Daarna gebruikte ik het blog voor onze emigratie naar Amerika. Ik kreeg steeds meer lezers, ook mensen die ik niet kon. Dat heeft me doen besluiten om een ‘echt’ reisblog te beginnen. Inmiddels schrijf ik meer over emigreren naar Amerika, Singapore, algemene informatie en persoonlijke verhalen. Dit doe ik omdat ik het leuk vind om mensen te helpen met het moeilijke proces. Ik schrijf nog steeds graag over reizen, vooral binnen Amerika en Azië.

Op mijn blog Kaat Keeps Going schrijf ik onder meer over emigreren naar Amerika, Singapore, algemene informatie en persoonlijke verhalen.

Wat is jouw ultieme reislied?
Wij luisteren naar heel veel soorten muziek onderweg, maar tijdens een roadtrip luisteren we het liefst naar Xavier Rudd, al sinds onze eerste reis door Australië in 2012. Hij is niet zo lang geleden bekend geworden met Follow the Sun. Zijn album Nanna vinden we heerlijk.

Welke apparatuur en gadgets zijn voor jouw onmisbaar op reis?
Camera natuurlijk om alles vast te leggen. Daarnaast hebben we ook een onderwatercamera voor als we gaan snorkelen of duiken. Vaak gaat ook de iPad met toetsenbord mee zodat ik in de avond wat dingen op kan schrijven voor mijn blog.

Tot slot: naar welke bestemming zou jij dolgraag nog heen willen?
Mijn nummer 1 bestemming is Bhutan. Het lijkt me echt een prachtig land waar je helemaal tot rust kunt komen in de bergen en nog echt relatief onontdekte plekken kunt zien. Het lijkt me geweldig om er te hiken en de vele tempels te bezoeken. Het spreekt me enorm aan dat er geen massatoerisme is en ook geen westerse ketens zoals McDonald’s. Ik ben heel benieuwd hoe zo’n reis zal zijn.

***

Hartelijk bedankt voor je mooie verhalen Karin. Persoonlijk vind ik het altijd mooi om te zien dat mensen de stap nemen om naar het buitenland te verhuizen. Daar is toch altijd wat lef voor nodig.

Mocht je meer willen weten over emigreren naar Amerika of Singapore, dan kun je contact opnemen met Karin. Bezoek haar blog en volg haar op Instagram en Facebook.

Wil je nog meer reistips lezen van onze volgers? Vorige maand publiceerden we een interview met Jeltje. Zij heeft inmiddels een camper gekocht en wil dit jaar gaan rondreizen door Europa.

Wil jij zelf ook een reisinterview met Reizen & Reistips afleggen? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe verhalen en reistips van anderen. Mail ons dan op info@reizen-en-reistips.nl.

Over de auteur
Over de auteur

Karin

Ik ben Karin, 32 en ben eigen ondernemer. Ik schrijf graag over reizen voor mijn eigen website of freelance voor anderen. Daarnaast help ik (toekomstige) emigranten met hun nieuwe avontuur. Wij zijn in 2014 geëmigreerd naar Amerika waarna we in 2018 naar Singapore verhuisd zijn. Je kunt me wakker maken voor vakantie, duiken en lekker eten.