Foto van de maand

Foto van de maand: Maart 2019

De maand Maart kwam wat traag op gang. Deels had dit te maken met de weersomstandigheden die niet bepaald optimaal waren tijdens de eerste twee weken. Tussen de regenbuien door bracht ik met een goede vriend een tweede bezoek aan Utrecht om de leukste biercafés van de stad te ontdekken. Het weekend erop ging ik naar Cochem, waar we het stadje ontdekten. Tijdens de laatste week van de maand bracht ik een bezoek aan Essen-Kettwig en ging ik voor het eerst in 2019 weer op pad voor urban exploring. Er werden weer voldoende foto’s gemaakt, maar ik had eigenlijk direct al een persoonlijke favoriet voor de Foto van de maand Maart 2019.

Foto van de maand: Maart 2019 - Burgruïne Winneburg
De Burgruïne Winneburg gezien vanaf de bovenzijde

Burgruïne Winneburg van bovenaf

Tijdens ons weekendje in Cochem maakten we een mooie wandeling in de omliggende heuvels. De 16 kilometer lange route die we wandelden staat bekend als de Seitensprung en de Cochemer Ritterrunde. Een prachtige wandeling door de bossen en de heuvels, waar je prachtige uitzichten hebt. Halverwege de wandeling kwamen we aan bij de Burgruïne Winneburg, gelegen op een steile heuvelrug. De ruïne torent boven de bossen uit en valt al van een afstandje op.

In de 13e eeuw is de Winneburg ontstaan, en historisch gezien werd de burcht sinds 1304 bewoond door verschillende adellijke families. Ten tijde van de inval van het Franse leger werden veel burchten en kastelen vernietigd. De Winneburg werd ook niet gespaard. In 1688 namen Franse troepen de Winneburg over en werd het gebouw grotendeels opgeblazen. Hoewel de burcht nog in handen kwam van verschillende eigenaren, bleef het een ruïne en werd het nooit meer opgebouwd.

De Burgruïne Winneburg is interessant om te bezoeken. Aangezien ik toch mijn drone mee had, wilde ik een overzichtsfoto maken van de ruïne om het bouwwerk beter in beeld te krijgen. Ik stuurde de drone ook eens een heel stuk omhoog en richtte de camera recht naar de grond. Hierdoor kreeg ik een overzicht van bovenaf. Gelijk zag ik al dat dit een hele bijzondere foto was. Ik ben zeer content met het resultaat en kies deze foto daarom ook uit tot de mijn favoriet van deze maand.

Meest gelikede Instagram foto

En zoals iedere maand kijken we ook terug naar de meest gelikede Instagram foto. Afgelopen maand kozen jullie voor deze foto van Schloss Münster.

https://www.instagram.com/p/BvhWpZUJm0l/

autohuur Duitsland

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie
Booking.com