Foto van de maand

Foto van de maand: Mei 2018

In 2017 maakte ik in totaal 23.428 foto’s, een behoorlijk aantal. Ik ben absoluut geen professioneel fotograaf, maar doe er alles aan om me te blijven ontwikkelen in fotografie om betere foto’s te maken. Daarom heb ik een nieuwe rubriek bedacht voor Reizen & Reistips, de foto van de maand. Iedere maand kies ik mijn beste/leukste/interessantste foto van afgelopen maand uit. Zo daag ik mezelf uit om maandelijks met mijn camera op pad te gaan om mooiere foto’s te maken. In de maand mei maakten we een wandeling bij de Achelse Kluis en bezocht ik Istanbul en Bodrum in Turkije. De mooiste foto maakte ik in Istanbul. 

Foto van de maand Mei 2018 - Zonsondergang in Istanbul
Foto van de maand Mei 2018: Zonsondergang in Istanbul

Een prachtige zonsondergang in Istanbul

Onze trip naar Istanbul kende wat ups and downs. Allereerst kwamen we terecht in de file waardoor we enorm veel tijd verloren. Ook andere mensen uit onze groep zaten later in diezelfde file, waardoor onze eerste dag eigenlijk volledig kwam te vervallen. De dagen erna hadden we een gids uit Istanbul die enorm van wandelen hield. Dat is helemaal niet erg, want daar houden we ook van. Maar niet bij een drukke hoofdweg of in de bossen waar verder niets te zien is. Op locaties waar juist wel iets te zien was, werd er heel hard voorbij gelopen. Daarna werd mijn moeder ook nog een gerolt en waren we enkele uren bezig om aangifte te doen bij de politie.

Niet alles was negatief, want we hebben zeker ook hele mooie dingen gezien. We maakten kennis met het wat minder bekende Istanbul en kwamen op locaties waar de gemiddelde toerist niet komt. Zo bezochten we onder andere Balat, Kadiköy, Kuzuncuk en het prinseneiland Heybeliada.

Kadiköy is een stadsdeel in het Aziatische gedeelte waar mijn moeder helemaal gek van is. Het wordt nauwelijks bezocht door toeristen terwijl het absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Dit deel van de stad heeft veel leuke winkeltjes met veel handwerk. Er is een leuke markt waar je verse vis, kaas, thee, kruiden, groenten en fruit kunt kopen. Rondom de markt zijn er allerlei restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. In de wijk loopt ook de Moda Tramway Loop. Hier kun je in een nostalgische tram stappen en een rondje maken in de wijk.

Eigenlijk kwamen we tijd te kort om deze wijk goed te bezoeken. Toen we ergens wilden gaan eten, wisten we niet precies hoe laat de ferry terug ging naar Eminönü. We besloten daarom om niet te gaan eten in Kadiköy, maar in de buurt van ons hotel te gaan eten. Daarom liepen we dus terug naar de ferry. En wat een goed besluit! Toen we eenmaal op het bovendek van de ferry stonden ging de zon onder. De hemel kleurde oranje, de silhouetten van de minaretten werden zwart. Een bijzonder tafereel om te zien en om van te genieten. Het is daarom zeker mijn favoriete foto van de maand.

Meest gelikede Instagram foto

En maandelijks kijken we ook welke foto het meest geliked werd op Instagram. Onze volgers vonden de foto van Monument Valley de mooiste foto van de maand.

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

10x doen op Madeira - hike van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo en terug

Reistips

10x doen op Madeira

'Ga je naar Madeira? Dat is toch een eiland voor bejaarden?' Voordat we naar het Portugese eiland afreisden heb ik dit van een aantal mensen gehoord. Natuurlijk komen oudere mensen af op het eiland,...

Op mijn wishlist: Atacama-woestijn in Chili

Bucketlist

Op mijn wishlist: Atacama-woestijn in Chili

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een enorme wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige bestemmingen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken...

Amerika dag 8 - Canyonlands National Park - Orange Cliffs Overlook

Lijstje

Onze favoriete National Parks in Utah

Het landschap van Utah is indrukwekkend en ruig. Deze staat staat ook wel bekend als het Wilde Westen van de Verenigde Staten met landschappen die je kent uit cowboyfilms. Het landschap wordt...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Interessante artikelen voor dit bericht

Boek een hotel in Istanbul

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Istanbul via Booking.com