Foto van de maand

Foto van de maand: Mei 2019

In de maand mei stond de agenda vol met leuke tripjes, het leren kennen van nieuwe mensen en het vieren van mijn 34e verjaardag. Ik mocht mee op een wandelpersreis naar Slovenië, kon Woerden ontdekken tijdens het Culture & Cuisine, ontdekte een totaal andere kant van Griekenland en maakte een mooie wandeling in Limburg. Natuurlijk kwam ik steeds weer met veel foto’s thuis. In deze maand zag ik prachtige natuur, authentieke steden en de meest bizarre landschappen. Het was daarom weer een lastige keuze om de Foto van de Maand Mei 2019 te kiezen. Ik moest mijzelf daarom afvragen wat het meeste indruk maakte. En dan kan ik er niet omheen dat de kleur van het water van de Soča Rivier in Slovenië mij het meest verbaasde.

Foto van de maand: Mei 2019 - Soča rivier, Slovenië

De Soča rivier in Slovenië

We bevinden ons in het noordwesten van Slovenië, aan de rand van het Triglav National Park. De Julische Alpen vormen het decor van het landschap. Vandaag staat een wandeling op het programma van Trnovo ob Soči naar Kobarid. Ik word al lekker gemaakt door enkele mensen in de groep die al eens eerder in dit gebied zijn geweest. Tot dusverre ben ik al diep onder de indruk van het land. De dag hiervoor wandelden we nog bij het Lake Bohinj door de Mostnica Kloof en het Voje Dal. Een prachtige omgeving!

De wandeling starten we in het kleine dorpje van Trnovo ob Soči. We moeten een klein stukje langs weidevelden lopen en duiken de bossen in. Al snel moeten we een brug oversteken en al wordt ik meegenomen door de schoonheid van het gebied. Onder de brug stroomt de Soča rivier. De kleur van het water is lichtblauw of emerald en hiermee is de rivier wereldberoemd geworden. Voordat ik de brug over steek, zoek ik eerst een weg om dichter bij het water te komen. De bergen op de achtergrond, de brug, de groene omgeving en het prachtige blauwe water wil ik in één beeld krijgen. Het is pas het begin van de wandeling en ook later val ik van de ene verbazing in de andere. Hierover zullen jullie binnenkort meer kunnen lezen.

Meest gelikede Instagram foto

Zoals iedere maand kijken we ook welke foto het meest geliked werd op Instagram. Dit vosje dat we in Het Parque Nacional Torres del Paine zagen wist de meeste likes te verkrijgen:

https://www.instagram.com/p/Bxkj9W-obWO/

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie
Interessante artikelen voor dit bericht

Booking.com