Foto van de maand

Foto van de maand: Oktober 2018

In 2017 maakte ik in totaal 23.428 foto’s, een behoorlijk aantal. Ik ben absoluut geen professioneel fotograaf, maar doe er alles aan om me te blijven ontwikkelen in fotografie om betere foto’s te maken. Daarom heb ik een nieuwe rubriek bedacht voor Reizen & Reistips, de foto van de maand. Iedere maand kies ik mijn beste/leukste/interessantste foto van afgelopen maand uit. Zo daag ik mezelf uit om maandelijks met mijn camera op pad te gaan om mooiere foto’s te maken. In de maand oktober ging ik weer op pad in België voor een dagje Urban Exploring. We konden in totaal vijf mooie locaties vinden waar we ons flink konden uitleven. Ook ben ik samen met mijn oma naar Oost-Duitsland gereden en heb ik een dagje de dorpjes van het Mittleres Erzgebirge ontdekt. Er zijn weer heel wat foto’s gemaakt en het was lastig om een favoriet uit te kiezen. Hoewel het misschien niet de mooiste foto van de maand is, kies ik voor een foto die de sfeer van het Mittleres Erzgebirge samenvat. Dit is de foto van de maand Oktober 2018.

Foto van de maand oktober 2018: Mittleres Erzgebirge
De sfeer in de slaperige dorpjes in het Mittleres Erzgebirge in één foto samengevat

Mittleres Erzgebirge

Eigenlijk was het mijn bedoeling om een dagtripje te maken naar de stad Bautzen. Maar de avond ervoor bedacht ik me waarom ik niet gewoon de dorpjes in het Mittleres Erzgebirge zou gaan bezoeken. Er zijn genoeg interessante locaties te vinden en heel veel toeristen komen niet naar deze regio. Daarom ging ik de dag erop met de auto op pad en ging ik verschillende dorpjes af.

Het Erzgebirge staat bekend als mijnbouwgebied. Zilver, tin, ijzererts, bruinkool en kobalt werd in dit gebied gewonnen en ten tijde van de DDR werd er in opdracht van Rusland ook uranium gewonnen. Daarnaast staat het Erzgebirge bekend om de kersttraditie, beeldhouwkunst en handwerk. Speelgoed en prachtige kerstversieringen zoals de ‘Räuchermänner’, ‘Nussknacker’ en ‘Pyramides’ komen uit het Erzgebirge. Bijna ieder dorp heeft een eigen grote lichtpiramide of lichtboog en in de kerstperiode zijn de dorpjes uiterst sfeervol.

Wat me opviel tijdens mijn ontdekkingstocht is de rust in de omgeving. Het lijkt wel alsof de tijd hier heeft stil gestaan en ik weer in het voormalige DDR was. Rustige dorpjes met prachtige vakwerkhuizen, alleen de Trabantjes ontbraken in het straatbeeld. Wellicht had mijn gevoel ook te maken met de hoeveelheid leegstaande gebouwen en huizen. Het is ongelooflijk zonde om een grote hoeveelheid vakwerkhuizen te zien staan die langzaam aan het vervallen zijn. De jeugd gaat voornamelijk studeren in de steden en ik kan me voorstellen dat er in het Erzgebirge ook niet veel werkgelegenheid is. Het resultaat is dat veel mensen de regio hebben verlaten en elders zijn gaan wonen en oudere huizen langzaam vervallen. Gelukkig heb ik ook voldoende gerestaureerde woningen gezien.

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Fotoreeks: Kerstmarkt van Oberhausen

Kerstmarkten

Fotoreeks: Kerstmarkt van Oberhausen

Het is inmiddels vaste prik. Ieder jaar breng ik een bezoek aan de kerstmarkt van Oberhausen bij CentrO. Aangezien we hier ieder jaar (meerdere malen) komen, hebben we onze favoriete kraampjes en...

Frankrijk Puur

Boekentip

WINACTIE: Frankrijk Puur van Martijn Joosse

Liefhebber van het land Frankrijk en wil je het land verder ontdekken? Net voor de feestmaanden is het boek Frankrijk Puur van Martijn Joosse verschenen. In dit boek kun je 50 bestemmingen vinden om...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Boek een hotel in Friedebach, Sayda

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Friedebach, Sayda via Booking.com