Foto van de maand

Foto van de maand: Oktober 2018

In 2017 maakte ik in totaal 23.428 foto’s, een behoorlijk aantal. Ik ben absoluut geen professioneel fotograaf, maar doe er alles aan om me te blijven ontwikkelen in fotografie om betere foto’s te maken. Daarom heb ik een nieuwe rubriek bedacht voor Reizen & Reistips, de foto van de maand. Iedere maand kies ik mijn beste/leukste/interessantste foto van afgelopen maand uit. Zo daag ik mezelf uit om maandelijks met mijn camera op pad te gaan om mooiere foto’s te maken. In de maand oktober ging ik weer op pad in België voor een dagje Urban Exploring. We konden in totaal vijf mooie locaties vinden waar we ons flink konden uitleven. Ook ben ik samen met mijn oma naar Oost-Duitsland gereden en heb ik een dagje de dorpjes van het Mittleres Erzgebirge ontdekt. Er zijn weer heel wat foto’s gemaakt en het was lastig om een favoriet uit te kiezen. Hoewel het misschien niet de mooiste foto van de maand is, kies ik voor een foto die de sfeer van het Mittleres Erzgebirge samenvat. Dit is de foto van de maand Oktober 2018.

Foto van de maand oktober 2018: Mittleres Erzgebirge
De sfeer in de slaperige dorpjes in het Mittleres Erzgebirge in één foto samengevat

Mittleres Erzgebirge

Eigenlijk was het mijn bedoeling om een dagtripje te maken naar de stad Bautzen. Maar de avond ervoor bedacht ik me waarom ik niet gewoon de dorpjes in het Mittleres Erzgebirge zou gaan bezoeken. Er zijn genoeg interessante locaties te vinden en heel veel toeristen komen niet naar deze regio. Daarom ging ik de dag erop met de auto op pad en ging ik verschillende dorpjes af.

Het Erzgebirge staat bekend als mijnbouwgebied. Zilver, tin, ijzererts, bruinkool en kobalt werd in dit gebied gewonnen en ten tijde van de DDR werd er in opdracht van Rusland ook uranium gewonnen. Daarnaast staat het Erzgebirge bekend om de kersttraditie, beeldhouwkunst en handwerk. Speelgoed en prachtige kerstversieringen zoals de ‘Räuchermänner’, ‘Nussknacker’ en ‘Pyramides’ komen uit het Erzgebirge. Bijna ieder dorp heeft een eigen grote lichtpiramide of lichtboog en in de kerstperiode zijn de dorpjes uiterst sfeervol.

Wat me opviel tijdens mijn ontdekkingstocht is de rust in de omgeving. Het lijkt wel alsof de tijd hier heeft stil gestaan en ik weer in het voormalige DDR was. Rustige dorpjes met prachtige vakwerkhuizen, alleen de Trabantjes ontbraken in het straatbeeld. Wellicht had mijn gevoel ook te maken met de hoeveelheid leegstaande gebouwen en huizen. Het is ongelooflijk zonde om een grote hoeveelheid vakwerkhuizen te zien staan die langzaam aan het vervallen zijn. De jeugd gaat voornamelijk studeren in de steden en ik kan me voorstellen dat er in het Erzgebirge ook niet veel werkgelegenheid is. Het resultaat is dat veel mensen de regio hebben verlaten en elders zijn gaan wonen en oudere huizen langzaam vervallen. Gelukkig heb ik ook voldoende gerestaureerde woningen gezien.

En maandelijks kijken we ook welke foto het meest geliked werd op Instagram. En jullie vonden mijn foto van het stadion in Pripjat de mooiste. Bedankt allemaal voor jullie likes!

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Stedentrip Stade - Nedersaksen - Duitsland

Stedent(r)ips

Stade, een goed bewaard geheim in Nedersaksen

In de maand december bezocht ik op uitnodiging van Mein Niedersachsen de stad Stade. Een goed bewaard geheim in het noorden van Duitsland wat mij betreft. Ik kende de stad zelf nog niet en wist ook...

Blue Monday - Sint-Michielsklooster in Kiev

Fotoreeks

Blue Monday? Niet met deze foto’s

Het is vandaag Blue Monday, één van de meest deprimerende dagen van het jaar. Dan helpt het weer ook niet bepaald mee. Het was blauwbekken vanochtend met de temperaturen onder het vriespunt....

Op mijn wishlist: Isle of Skye - Schotland

Bucketlist

Op mijn wishlist: Isle of Skye

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een enorme wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige bestemmingen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Boek een hotel in Friedebach, Sayda

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Friedebach, Sayda via Booking.com