Vakantieplannen

Onze reis naar Amerika

Deze week vertrekken we naar Amerika. Een reis die we enkele weken geleden pas hebben geboekt. We zullen ons met name op de staat Utah en de omliggende omgeving richten. We starten de reis in Salt Lake City en zullen de reis eindigen in Los Angeles.  

Waarom Amerika?

Dit jaar wilden we weer een reis maken waar we alles zelf kunnen doen. Een auto huren en zelf bepalen waar we heen gaan en hoe lang we ergens blijven. In Guatemala maakten we veel gebruik van busjes en in Bolivia hebben we enkele binnenlandse vluchten gemaakt. Dat ging allemaal goed, maar niets is heerlijker dan in een auto stappen en zelf de route te bepalen. Stoppen op mooie plekken of juist even ergens anders heenrijden.

Zoals ik al meerdere malen heb aangegeven, zijn de landen Turkmenistan, Tadzjikistan, Oezbekistan, Kazachstan en Kirgizië mijn absolute droomreis. Maar bij deze landen zul je niet zelf kunnen rijden en Lianne heeft iets minder met deze landen. We hebben gekeken naar Argentinië en Chili, Namibië en IJsland. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Amerika. Een land waar we ons weer fatsoenlijk verstaanbaar kunnen maken, waar we heerlijk in een huurauto kunnen rijden en het is een ontwikkeld land. Maar waar ga je dan heen in zo’n enorm land? Lianne wilde absoluut eens naar Yellowstone. Ik ben een absolute fan van de staat Utah. Prima om dit te combineren.

Yellowstone

Allereerst rijden we vanuit Salt Lake City naar Yellowstone. We zijn vrij laat in het seizoen, dus de meeste hotels en lodges in het park zijn reeds gesloten. Gelukkig hebben we tegenover de Ol’ Faithful geiser nog een overnachting kunnen boeken. Daarna moeten we buiten het park overnachten. We hebben drie dagen gepland om Yellowstone te bezoeken. Iedereen is zeer lyrisch over dit park en Lianne wil hier ontzettend graag heen. Ik ben zeer benieuwd naar de omgeving van het park en hoop stiekem dat we ook nog beren zullen spotten.

https://www.instagram.com/p/BaTMKDoDqN0/?tagged=yellowstone

https://www.instagram.com/p/BaRyRwYh5gF/?tagged=yellowstone

De parken in Utah

Vanuit Yellowstone rijden we naar het zuiden van de staat Utah. Hier zijn immers de mooiste bezienswaardigheden van Utah te vinden. Ik kijk met name uit naar de bizarre en fascinerende landschappen die deze staat rijk is. We zullen het Capitol Reef National Park, Goblin State Park, Arches National Park, Canyonlands National Park, Natural Bridges National Monument, Zion National Park, Bryce National Park en Grand Staircase Escalante een bezoek brengen. Tussendoor bekijken Monument Valley, brengen we een bezoek aan Antelope Canyon, kunnen we wellicht wel Halloween vieren in Page en hopen we op een positieve loting voor een entree bij The Wave.

https://www.instagram.com/p/BWoa7VxBF-L/?tagged=capitolreefnp

https://www.instagram.com/p/BaRpkYCj51H/?tagged=archesnationalpark

https://www.instagram.com/p/BaRshV3BAQT/?tagged=canyonlands

https://www.instagram.com/p/BaS9ln4HXxm/?tagged=monumentvalley

https://www.instagram.com/p/BaTLNDHHCKr/?tagged=antelopecanyon

https://www.instagram.com/p/BaP8b_fBUU9/?tagged=zionnationalpark

De laatste week

De reis hebben we nog niet volledig gepland. De laatste week laten we open en kijken we waar we zin in hebben. Alles zien is helaas geen optie. We zullen de laatste week derhalve bekijken waar we nog zin in hebben. Misschien gaan we naar de Grand Canyon, misschien gaan we naar Yosemite National Park. En willen we Las Vegas wel bezoeken? Om dit allemaal open te houden, kijken we gedurende de reis waar we naartoe willen. We zullen alleen rekening moeten houden dat onze reis zal eindigen in Los Angeles.

 

Onze route

Hieronder kun je ongeveer zien hoe onze route er uit zal zien. Het kan zijn dat deze nog zal afwijken wanneer we onze laatste week anders indelen.

Onze reis naar Amerika - Route

Plan je reis naar Utah

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!