Vakantieplannen

Planning voor onze Patagonië reis

Het is bijna zover, over enkele dagen vertrekken we naar Patagonië. Een reis waar ik ongelooflijk naar uitkijk. Het is een bestemming dat al jaren hoog op mijn lijstje stond en nu ga ik mijn dromen waarmaken. Al enkele maanden zijn we ons aan het voorbereiden voor deze reis. Welke locaties gaan we bezoeken? Hoe komen we er? Welke tours gaan we boeken? Waar gaan we overnachten? Wat moeten we meenemen? Nog altijd zijn we bezig want we hebben onze route nog niet volledig uitgestippeld. De komende dagen gaan we onze route verder uitstippelen zodat we gericht kunnen kijken naar onze bestemmingen.

Planning voor onze Patagonië reis
2018: Patagonië - bron: pxhere

Onze keuze voor Patagonië

De keuze voor Patagonië viel al vrij snel na onze reis door Amerika. Een droombestemming voor me, maar vanwege de hoge kosten is het er tot dusverre niet van gekomen om hierheen te reizen. Lianne hoefde ik niet te overtuigen ditmaal, want ook zij weet dat het een supermooie bestemming is. Tijdens de KLM-werelddealweken aan het begin van het jaar hebben we toegeslagen en onze tickets geboekt. No way back. We vliegen van Amsterdam naar Santiago en een maand later weer terug. We zijn nog nooit een maand op reis geweest, maar voor deze bestemming willen we absoluut de tijd nemen.

Natuurlijk gaan we Torres del Paine bezoeken. Dit is misschien wel de reden waarom ik zo graag naar Patagonië wilde afreizen. Hier willen we ‘The W’ gaan lopen. De meeste reizigers geven aan dat ze er vier dagen over deze trek doen. Ik ken mezelf, want ik wil foto’s maken en volop filmen, dus wij willen er een dag langer over doen. Omdat we ‘The W’ als één van de hoogtepunten van de reis zien willen we ervoor zorgen dat we fit zijn. Tijdens voorgaande reizen zijn we vaak ziek geworden en is het ’s ochtends een gevecht wie als eerste op de wc kan zitten. Daar zitten we op deze tocht niet op te wachten, dus we willen deze trek zo vroeg mogelijk inplannen. Na onze landing in Santiago vliegen we direct door naar Punta Arenas waar we de eerste dagen op adem willen komen. Als we onze jetlag achter ons hebben gelaten, willen we direct door naar Torres del Paine om te beginnen aan de hike. De plekken waar we gaan overnachten zijn al geboekt en ook de plekken in de bus hebben we gereserveerd.

https://www.instagram.com/p/BojfC3aA6Vm/?tagged=torresdelpaine

Tierra del Fuego

Na ons meerdaagse hike bij Torres del Paine zullen we onze huurauto op gaan pikken en naar Tierra del Fuego rijden, ook wel bekend als het Vuurland. Allereerst zullen we een stop maken bij het Parque Karukinka, een gebied dat nauwelijks wordt bezocht. Hier gaan we meerdere dagen wandelen en kunnen we genieten van de serene natuur en omgeving. We slapen in een dome, wat ik echt super gaaf vind! Vervolgens rijden we door naar Ushuaia, het meest zuidelijke stadje ter wereld. We brengen een bezoek aan het Parque Nacional Tierra del Fuego, gaan met het treintje naar het einde van de wereld en hopen pinguïns en zeeleeuwen te spotten. Daarna rijden we terug naar het noorden en willen we het Parque Nacional Pali Aike bezoeken. Hier kunnen we vulkaankraters en een lagune bekijken. Het schijnt dat ook dit park nauwelijks bezocht wordt.

https://www.instagram.com/p/BowIp5UFtAq/?tagged=parquenacionaltierradelfuego

https://www.instagram.com/p/BjKwgxll8-2/?tagged=karukinka

https://www.instagram.com/p/BnhfXbInAx9/?tagged=karukinka

https://www.instagram.com/p/BpOGqY7D6tb/?tagged=torresdelpaine

 

 

 

 

El Calafate en El Chalten

De reis zal ons verder brengen naar El Calafate en El Chalten. Hier zullen we de enorme ijsgletsjer Perito Moreno bezoeken en kunnen we genieten van de prachtige natuur met bergen en lagunes. Iets verder noordwaarts maken we een stop bij El Chalten waar we enkele wandelingen zullen maken. Dit gebied staat bekend als één van de mooiere gebieden van Patagonië met de Mount Fitz Roy als hoge uitschieter.

https://www.instagram.com/p/BoX97DBB_W0/?tagged=peritomoreno

https://www.instagram.com/p/Bo401gSBxcC/?tagged=mountfitzroy

https://www.instagram.com/p/Bn81766AL84/?taken-by=eolo_patagonia

De rest van de reis

Na onze wandelingen bij El Chalten hebben we nog wat speelruimte. Wel moeten we op 27 november in Balmaceda zijn omdat we dan een binnenlandse vlucht naar Santiago zullen nemen. Patagonië heeft nog zo veel te bieden, maar het is onmogelijk dit allemaal in deze reis te bezichtigen. We zouden nog graag de Marble Caves en andere natuurparken willen bezoeken. De vulkanen zullen we geeneens bereiken omdat deze te ver in het noorden zijn. We willen niet dagen in de auto zitten en hebben besloten ons vooral op het zuiden te richten. Chili en Argentinië zijn immers behoorlijk uitgestrekt.

https://www.instagram.com/p/BcyDwKBFmgX/?tagged=marblecaveschile

https://www.instagram.com/p/BnneEnciUXG/?taken-by=renskespijkers

Dieren spotten

Zoals jullie wellicht weten vind ik het spotten van dieren één van de leukste activiteiten op reis. In Patagonië komen enkele bijzondere dieren voor die ik graag zou willen zien. Pinguïns, zeeleeuwen, poema’s, de condor, pinguïns en zeeleeuwen kunnen we vrijwel zeker gaan spotten wanneer we de juiste tours boeken. Daarom willen we een tour doen naar Isla Magdalena direct aan het begin van onze reis en later een tour op Vuurland. Er is een grote kans dat we tijdens deze tours ook zeeleeuwen zullen zien. Met het spotten van de poema en condor zullen we iets meer geluk moeten hebben, maar er zijn ook enkele condor tours te boeken. Als iemand ons kan adviseren in een goede organisatie, dan vernemen we dat graag in een reactie.

https://www.instagram.com/p/BoxO8ush-Ib/?taken-by=wildlifechile

https://www.instagram.com/p/Bk-aSdIBDOf/?taken-by=wildlifechile

Wat gaan we meenemen?

Een goede voorbereiding is het halve werk. We weten niet wat we kunnen verwachten van het weer. Er wordt gezegd dat je in één dag alle vier seizoenen kunt meemaken. Zon, regen, stevige wind en sneeuw. Op het moment dat ik dit schrijf is een goede vriend van me in Torres del Paine. Hij vertelt me dat hij geen wolk in de lucht heeft en de wandeling in een korte broek heeft gedaan, zo warm was het. Maar hoe is dit over twee weken? Wij bereiden ons voor dat we allerlei kleding hebben voor alle windsoorten. Dat is lastig pakken. Omdat we dus van alles mee moeten nemen, gaan we ook met enige regelmaat naar een accommodatie waar we onze kleren kunnen wassen. Zo hoeven we niet al te veel shirts mee te nemen. We hebben een wind- en waterdichte jas gekocht, hebben thermokleding mee, fleecetrui, t-shirts, wandel- en afritsbroeken, wandelschoenen, muts, sjaal en handschoenen ingepakt. Voor onze hike in Torres del Paine hebben we ook een gasbrandertje, pannen en bestek meenemen zodat we zelf onze lunch en eventueel avondeten kunnen bereiden.

Geen vakantie zonder apparatuur, dus ook dit wordt weer meegesjouwd. Mijn spiegelreflex met verschillende objectieven, mijn systeemcamera, videocamera, een powerbank, mijn laptop, een hoop oplaadapparatuur en een gorillapod gaan ook mee. Hierom moeten we dus onze backpacks tijdens de lange hikes goed inpakken zodat we niet teveel meesjouwen.

Tips zijn welkom

Onze route is dus zo goed als bekend. We zijn benieuwd wat jullie van onze route vinden. En wellicht zijn jullie al eens in dit prachtige gebied geweest en hebben jullie nog tips voor ons wat we absoluut niet zouden mogen missen. Laat een reactie achter op deze pagina. Volg ons vanaf november op Facebook, Twitter en Instagram en blijf op de hoogte van onze avonturen in Patagonië.

Plan je reis naar Patagonië

Booking.com
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie