Vakantieplannen

Planning voor onze Turkije reis

Deze week vertrek ik naar Turkije. Ditmaal ga ik samen met mijn moeder en oma op pad. Zij hebben mij uitgenodigd om mee te gaan op een reis dat georganiseerd is door het Duitse Turkije forum. Om het 10 jarig jubileum van dit forum te vieren, is er een reis uitgestippeld en ik mag eraan deelnemen. Zo blijven we enkele dagen in Cappadocië en vervolgens kunnen we onze eigen gang gaan in Çeşme. Samen met mijn moeder heb ik enkele bestemmingen op het lijstje gezet die we willen gaan bezoeken. Wat ons programma zal zijn, kun je hieronder lezen.

Dag 1

We vertrekken vanaf Düsseldorf naar Istanbul. Hier moeten we enkele uren wachten op onze vlucht naar Kayseri. Na de landing zullen we een transfer krijgen naar ons hotel in Uchisar. Dit zal midden in de nacht zijn, maar gelukkig zal het hotel ervoor zorgen dat we nog kunnen eten.

Dag 2

De reis zal nu echt beginnen. Na het ontbijt maken we een wandeling naar de berg Boztepe in het Zelve vallei. Hier bezoeken we het kleine museumdorp, dat bekend is vanwege de vele kerken. Hierna bezoeken we de bijzondere rotsenpartij van Pasabag, waar we de aardpiramiden en reuzenpaddenstoelen zullen zien. Van Cavusin reizen we door naar de handelsstad Avanos. Vervolgens gaan we de rotsformaties bekijken van de Derbent vallei. Deze rotsen hebben de vorm van enkele dierensoorten.

Dag 3

Vandaag zullen we naar Orthahisar rijden, waar we het dorp zullen bezichtigen en naar het Cultuur Museum zullen gaan. Hierna rijden we via Ürgüp naar Mustafapaşa en Sobessos. Ürgüp staat bekend om de huizen in de rotsen en was ooit een belangrijk handelscentrum. Ook Mustafapaşa is een dorp waar we bijzondere huizen zullen bekijken waar ooit de Grieken woonden en in Sobessos zijn de huizen fraai versierd met mozaïken, welke vrij recent pas ontdekt zijn. We brengen nog een bezoek aan het Keşlik klooster en wandelen door 5 kilometer door het Rosen vallei.

View this post on Instagram

#gomedavadisi #mustafapaşa #Ürgüp #kapadokya_asktir

A post shared by kapadokya (@kapadokya_hayatttir) on

Dag 4

De vierde dag bezoeken we de ondergrondse wereld van Derinkuyu. De ondergrondse stad zou al in het jaar 1650 uitgegraven zijn en ruim 20.000 mensen zouden hier hebben gewoond. Vervolgens gaan we naar het kratermeer van Nar Göl en het Ihlara vallei. Hier maken we een lange wandeling om de vallei te verkennen. We zullen vele woningen in de rotsen zien en fresco’s.

https://www.instagram.com/p/BOzI5FSBPEr/?tagged=ilharavalley

Dag 5

In de ochtend vliegen we vanaf Kayseri naar Izmir. Dan gaat iedereen zijn eigen gang, maar hebben we allemaal een hotel in Çeşme. Wij hebben een auto gehuurd en zullen de komende dagen de omgeving gaan verkennen. Niet ver van het vliegveld bezoeken we allereerst een fabriek waar de bekende blauwe Turkse ogen worden gefabriceerd. Daarna gaan we naar ons hotel in Çeşme, en zullen we deze stad verkennen.

Dag 6

We rijden naar het noorden waar we de stad Bergama een bezoek brengen. In de oudheid lag hier de stad Pergamon. De oude ruïnes, die op de Wereldergfoedlijst van de UNESCO staan, zullen we bekijken. Hierna bezoeken we het dorpje Ayvalik. Een klein vissersdorpje waar jarenlang Grieken woonden en de Griekse stijl zullen we hier nog altijd terugzien. Indien we voldoende tijd hebben, bezoeken we ook het Cunda Island.

Dag 7

In 1993, ons eerste bezoek aan Turkije, bezochten we Pammukale. In mijn herinnering was dit een magische plek met de witte kalkterrassen en het helderblauwe water. De laatste foto’s die ik van deze plek zag, waren veel minder fraai. Ik ben daarom benieuwd wat de enorme toerisme heeft gedaan met deze plek. Vervolgens bekijken we de rode terrassen van Karahayit. Daarna is het weer tijd om cultureel te doen en overblijfselen van Laodikeia en Hiërapolis te bekijken.

Dag 10

Deze dag zal er weinig op de planning staan. Aan het begin van de middag moeten we de huurauto weer inleveren in Izmir en zullen we ons klaarmaken om terug te keren naar huis.

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Samburu Special 5 - Gerenoek

Dieren

Samburu Special 5

Veel mensen gaan op safari in Afrika om de Big 5 te spotten. De Big 5 bestaat uit de olifant, de neushoorn, de buffel, de leeuw en het luipaard. Misschien heb je ook al eens van de Little 5 gehoord,...

Reisroute Madagascar

Reisroutes

Reisroute Madagascar

Een reis naar Madagascar is echt een belevenis. Het eiland is werkelijk beeldschoon en de inwoners zijn uiterst vriendelijk. Echter ontbossing is een serieus probleem. Al ruim 80% van het...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!