Vakantieplannen

Planning voor onze Turkije reis

Deze week vertrek ik naar Turkije. Ditmaal ga ik samen met mijn moeder en oma op pad. Zij hebben mij uitgenodigd om mee te gaan op een reis dat georganiseerd is door het Duitse Turkije forum. Om het 10 jarig jubileum van dit forum te vieren, is er een reis uitgestippeld en ik mag eraan deelnemen. Zo blijven we enkele dagen in Cappadocië en vervolgens kunnen we onze eigen gang gaan in Çeşme. Samen met mijn moeder heb ik enkele bestemmingen op het lijstje gezet die we willen gaan bezoeken. Wat ons programma zal zijn, kun je hieronder lezen.

https://vimeo.com/28760178

Dag 1

We vertrekken vanaf Düsseldorf naar Istanbul. Hier moeten we enkele uren wachten op onze vlucht naar Kayseri. Na de landing zullen we een transfer krijgen naar ons hotel in Uchisar. Dit zal midden in de nacht zijn, maar gelukkig zal het hotel ervoor zorgen dat we nog kunnen eten.

Dag 2

De reis zal nu echt beginnen. Na het ontbijt maken we een wandeling naar de berg Boztepe in het Zelve vallei. Hier bezoeken we het kleine museumdorp, dat bekend is vanwege de vele kerken. Hierna bezoeken we de bijzondere rotsenpartij van Pasabag, waar we de aardpiramiden en reuzenpaddenstoelen zullen zien. Van Cavusin reizen we door naar de handelsstad Avanos. Vervolgens gaan we de rotsformaties bekijken van de Derbent vallei. Deze rotsen hebben de vorm van enkele dierensoorten.

https://www.instagram.com/p/BSgnHOEBH92/?tagged=zelvevalley

Dag 3

Vandaag zullen we naar Orthahisar rijden, waar we het dorp zullen bezichtigen en naar het Cultuur Museum zullen gaan. Hierna rijden we via Ürgüp naar Mustafapaşa en Sobessos. Ürgüp staat bekend om de huizen in de rotsen en was ooit een belangrijk handelscentrum. Ook Mustafapaşa is een dorp waar we bijzondere huizen zullen bekijken waar ooit de Grieken woonden en in Sobessos zijn de huizen fraai versierd met mozaïken, welke vrij recent pas ontdekt zijn. We brengen nog een bezoek aan het Keşlik klooster en wandelen door 5 kilometer door het Rosen vallei.

https://www.instagram.com/p/BUl9tmZlGUX/?tagged=%C3%BCrg%C3%BCp

https://www.instagram.com/p/BTdw8o_llox/?tagged=mustafapa%C5%9Fa

Dag 4

De vierde dag bezoeken we de ondergrondse wereld van Derinkuyu. De ondergrondse stad zou al in het jaar 1650 uitgegraven zijn en ruim 20.000 mensen zouden hier hebben gewoond. Vervolgens gaan we naar het kratermeer van Nar Göl en het Ihlara vallei. Hier maken we een lange wandeling om de vallei te verkennen. We zullen vele woningen in de rotsen zien en fresco’s.

https://www.instagram.com/p/BUc5wFjlFfb/?tagged=derinkuyu

https://www.instagram.com/p/BOzI5FSBPEr/?tagged=ilharavalley

Dag 5

In de ochtend vliegen we vanaf Kayseri naar Izmir. Dan gaat iedereen zijn eigen gang, maar hebben we allemaal een hotel in Çeşme. Wij hebben een auto gehuurd en zullen de komende dagen de omgeving gaan verkennen. Niet ver van het vliegveld bezoeken we allereerst een fabriek waar de bekende blauwe Turkse ogen worden gefabriceerd. Daarna gaan we naar ons hotel in Çeşme, en zullen we deze stad verkennen.

Dag 6

We rijden naar het noorden waar we de stad Bergama een bezoek brengen. In de oudheid lag hier de stad Pergamon. De oude ruïnes, die op de Wereldergfoedlijst van de UNESCO staan, zullen we bekijken. Hierna bezoeken we het dorpje Ayvalik. Een klein vissersdorpje waar jarenlang Grieken woonden en de Griekse stijl zullen we hier nog altijd terugzien. Indien we voldoende tijd hebben, bezoeken we ook het Cunda Island.

https://www.instagram.com/p/BUge_qJFXUl/?tagged=pergamon

https://www.instagram.com/p/BUphb3XFkwz/?tagged=ayvalik

Dag 7

In 1993, ons eerste bezoek aan Turkije, bezochten we Pammukale. In mijn herinnering was dit een magische plek met de witte kalkterrassen en het helderblauwe water. De laatste foto’s die ik van deze plek zag, waren veel minder fraai. Ik ben daarom benieuwd wat de enorme toerisme heeft gedaan met deze plek. Vervolgens bekijken we de rode terrassen van Karahayit. Daarna is het weer tijd om cultureel te doen en overblijfselen van Laodikeia en Hiërapolis te bekijken.

https://www.instagram.com/p/BUjwIU3j6ei/?tagged=pammukale

https://www.instagram.com/p/BUKOuRlg1K5/?tagged=laodikeia

Dag 8

Nog een plek die we begin jaren ’90 bezochten was Efeze. Ik weet nog dat het heel erg warm was en dat ik totaal geen zin had om de ruïnes te verkennen. Tijd voor een herkansing en de geschiedenis van deze oude stad te leren. Hierna bezoeken we Şirince Koyu.

https://www.instagram.com/p/BUhiH7Ij6zu/?tagged=efeze

https://www.instagram.com/p/BT9itFQBj9x/?tagged=sirincekoyu

Dag 9

We blijven nu wat dichter bij Çeşme en bezoeken de steden Alaçatı en Izmir. Alaçatı wordt gezien als één van de mooiste dorpjes van Turkije. De hoofdstraat van dit dorpje is zeer fotogeniek met de vele boutique hotels, winkeltjes en restaurants. In Izmir gaan we enkele hotspots bekijken, waaronder de enorme bazaar en de Asansor.

https://www.instagram.com/p/BUpkvg_gDyS/?tagged=alacati

https://www.instagram.com/p/1lUX_3G72u/?tagged=izmirasans%C3%B6r

 

Dag 10

Deze dag zal er weinig op de planning staan. Aan het begin van de middag moeten we de huurauto weer inleveren in Izmir en zullen we ons klaarmaken om terug te keren naar huis.

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_5872bd402f839_selected-products” products=”9200000057961743,9200000056621324,1001004001952903,9200000015582610,1001004009719700″ name=”turkije-trip-2017″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Reisroutes

Carretera Austral reisroute

In 2018 maakte ik een geweldige rondreis door het zuiden van Patagonië. Nog altijd is dit één van mijn favoriete reizen die ik ooit heb gemaakt. Destijds eindigde ik deze reis in de regio Aysén...

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Gastartikel

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Wanneer je op vakantie gaat, zijn er altijd nog allerlei dingen die je moet regelen voor vertrek. Daarbij kun je denken aan het wassen van je spullen en het leeghalen van de wasmachine, maar ook aan...

Kerstmarkt van Erfurt

Kerstmarkten

De leukste kerstmarkten van Duitsland in 2023

Het wordt langzaam weer kouder en sneller donker. De kerstperiode komt steeds meer in zicht. Dat betekent dat binnenkort de eerste kerstmarkten in Duitsland weer zullen openen. Ieder jaar staan de...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!