Persoonlijk

Reisjaar 2020 in cijfers

Het reisjaar 2020 is anders gelopen als ik had verwacht en gehoopt. Er waren zo veel ideeën en plannen, ik mocht de eerste weken van het jaar nog met regelmaat op pad en alles leek erop dat ik met Reizen & Reistips de lijn omhoog kon doorzetten. Niets kon mij nog tegenhouden. Althans, dat dacht ik. De coronapandemie stak er echter een stokje voor waardoor er weinig van deze ideeën en plannen konden worden gerealiseerd. Dat zie je uiteindelijk ook terug in de cijfers van het afgelopen jaar, zowel in het aantal reizen als op de website. In dit artikel kun je het het reisjaar 2020 in cijfers bekijken. 

Berchtesgadener Land - Predigtstuhl
Ik maakte dit jaar 'slechts' 10 trips
 • Net als vorig jaar bleef ik het gehele jaar in Europa en bezocht ik dus maar 1 continent
 • Dit jaar was maakte ik 10 trips waarbij ik langer dan een dag onderweg was
 • Ik maakte dit jaar 16 dagtrips en was ik aan het einde van de dag weer thuis
 • 37 nachten sliep ik niet in mijn eigen bed
 • 18 dagen was ik in Tsjechië
 • Ik bezocht dit jaar 6 landen: Nederland, België, Engeland, Duitsland, Tsjechië en Polen
 • Er werden geen nieuwe landen toegevoegd aan mijn lijst van bezochte landen
 • 22 dagen van dit jaar was ik met een vriend onderweg, 8 dagen was ik met een groep op pad, 7 dagen met Lianne, 7 dagen met mijn moeder en 3 dagen was ik alleen onderweg
 • Ik vloog 1 maal naar mijn bestemming en naam 1 maal de ferry
 • In de maand juli was ik 15 dagen onderweg en daarmee was dit de meest reislustige maand
 • Dit jaar maakte ik 19.347 foto’s tijdens al mijn tripjes
Reisverslag Weerribben-Wieden - Giethoorn
Ondanks de lage bezoekersaantallen heb ik in de maand juli mijn record verbroken

En hoe zit het met Reizen & Reistips?

 • Het jaar is nog niet om, maar op dit moment zijn er 183.000 bezoekers op de website geweest waarvan ruim 156.000 unieke bezoekers
 • In de maand juli verbrak ik een record met 27.583 bezoekers
 • Ik schreef in totaal 91 nieuwe reisverhalen
 • De pagina over Dresden werd opnieuw het meest geopend met 7.153 bezoekers. Het artikel over Sanatorium du Basil werd met 15.646 bezoekers het meest geopend.
 • Ik kreeg 97 nieuwe volgers erbij op Facebook en 552 nieuwe volgers op Instagram

Ten opzichte van het vorige jaar zijn deze cijfers een stuk minder, maar dat is natuurlijk logisch. Vanwege de corona perikelen hebben de meeste mensen wel iets anders aan hun hoofd gehad en stond reizen niet op de eerste plaats. Opnieuw wil ik al mijn trouwe volgers en bezoekers bedanken. Dat ik in juli een record brak qua bezoekersaantallen geeft aan dat ik nog altijd op de goede weg ben. Dit jaar zat het gewoon even niet mee. Zodra corona weer wat meer naar de achtergrond is geschoven ben ik er heilig van overtuigd dat er weer nieuwe record zullen worden gevestigd.

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!