Reisnieuws

Twee katten mogen mee op reis

Ik ben een dierenliefhebber. Vooral voor katachtigen heb ik een zwak. Op vakantie kom ik regelmatig katten tegen. Wanneer ik de mogelijkheid heb, neem ik ook iets te eten mee. Wanneer we bijvoorbeeld naar Turkije gaan, hebben we vaak een zak Whiskas mee of nemen we iets mee uit het restaurant. Zo maak je vriendjes met de katten en komen ze zelfs bij je zitten.

Toen ik nog met mijn ouders op vakantie ging, was er zelfs eens een vakantie waarbij we ongeveer 10 katten in ons appartement hadden lopen die van straat kwamen. Omdat we eten bij hadden voor de katten, kwamen ze steeds terug. ’s Avonds lieten we ramen en deuren open en de katten kwamen dan gezellig bij ons slapen. Er was zelfs een kat, we noemden hem Tijger, die zo lief was dat we hem bijna mee naar huis hadden genomen. Het is dan ook niet prettig wanneer je vervolgens naar huis gaat en de katten achter moet laten.

Maar hoe leuk is het als je met katten op reis gaat? Onmogelijk met onze kat; hij is al bang als hij alleen in de tuin mag tippelen. Maar twee vrouwen vonden twee jonge katjes in een vuilcontainer in een park. Ze wilden de katten naar een asiel brengen, omdat ze de volgende dag op survivaltocht gingen. Het asiel bleek dicht te zijn. In plaats van de katjes aan hun lot over te laten, namen beide vrouwen de katten mee. Ze kregen de namen Bolt en Keel en gingen wekenlang mee op reis. De twee katten bleken echte avonturiers te zijn. Twee dagen gingen ze mee op een kanotocht, gingen mee op de fiets, zeiltochten en hikes. Over het water, in de sneeuw of bergachtige gebieden. De katten vinden het prachtig. Ze hebben er geen enkele moeite mee om aan een lijntje te lopen of in de rugzak te zitten.

Je kunt beide avonturiers volgen op Instagram. Ze hebben al meer dan 13 duizend volgers. Ook hebben ze hun eigen website.

[instagram_embedding url=”https://www.instagram.com/p/9UOlKRoJnI/”]

[instagram_embedding url=”https://www.instagram.com/p/9UPF0uoJoF/”]

[instagram_embedding url=”https://www.instagram.com/p/9UPOwYoJoW/”]

[instagram_embedding url=”https://www.instagram.com/p/9UQw7MIJrc/”]

[instagram_embedding url=”https://www.instagram.com/p/_8X7hpIJha/”]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Karahan Tepe - Turkije

Reistips

Karahan Tepe, het kleinere Göbekli Tepe

De regio Zuidoost-Anatolië in Turkije staat bol van de geschiedenis. Göbekli Tepe is bijvoorbeeld de meest bijzondere prehistorische locatie ter wereld. Volgens archeologen dateert dit...

Wandelen in Alicante: Lagunas de Rabasa

Wandelingen

Wandelen in Alicante: Lagunas de Rabasa

Alicante is een leuke bestemming voor een stedentrip. Het compacte centrum is eenvoudig te voet te verkennen en heeft tal van interessante bezienswaardigheden. Wil je de ‘drukte’ van de stad even...

Churfranken - Lekker eten

Gastartikel

4 x gezond eten én genieten op vakantie

We willen allemaal graag fit en uitgerust terugkomen van vakantie. Vaak is het omgekeerde het geval. Bij thuiskomst zijn we vermoeid en voelen we ons sloom. De oorzaak ligt vaak in een combinatie van...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!